Iš 10% moterų, turėjusių artimus santykius su savo bosu, 11% po kurio laiko už jo ištekėjo, o 12% buvo paaukštintos pareigose. Tyrimo metu moterys taip pat prisipažino, kad vardan karjeros tikrai neatsisakytų flirto su savo viršininku.

Beveik visos apklaustos moterys skundėsi, kad pernelyg aukšti reikalavimai darbe ir pareigos namuose neigiamai atsiliepia jų sveikatai. Dauguma taip pat yra įsitikinę, kad darbas yra viena iš pagrindinių priešlaikinio senėjimo priežasčių, nekalbant jau apie nuolatinę stresinę būseną.

Moterys, pradėjusios dirbti po dekretinių atostogų, prisipažino, kad suderinti darbą ofise (dirbant pilną darbo dieną) su namų ruošos darbais yra kur kas sunkiau, negu jos tikėjosi. Daugumai dirbančių moterų toks gyvenimo stilius gali tapti asmeninio gyvenimo pabaigos pradžia.

Anot Džiuljetos Kellou, tyrimą atlikusio žurnalo redaktorės, “Supermoters”, visur ir viską suspėjančios, vaidmuo yra per sunkus eilinei ištekėjusiai ir auginančiai vaikus moteriai, kuri negali sau leisti turėti asmeninių padėjėjų ir tarnaičių.

Moteris turi būti tiesiog moterimi, o priedėlis “super” jokiu būdu neturi asocijuotis su visus darbus nudirbančiu robotu, iš karto atliekančiu moters, meilužės, motinos ir specialistės vaidmenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją