Liesėjančių pagal Atkinsoną žvaigždžių nuotraukos – Dženifer Aniston, Ketrin Zeta Džons ir kitų įkvepia moteris, vyrus gi traukia tai, kad ši dieta neriboja mėsos vartojimo. Besilaikantys dietos juokais laiko perspėjimus, kad tokia mityba po kelerių metų atsilieps sveikatai.

Kokia Atkinso dietos esmė? Visiškas angliavandenių atsisakymas, vartojamas tik baltymų ir riebalų turintis maistas. Maisto kiekis neribojamas, ramia sąžine galite valgyti grietinėlę kad ir vidury nakties. Atrodytų, ne dieta, o panacėja.

Tačiau reikia nepamiršti, kad toks racionas tiesiog žudo kepenis ir inkstus, sumažina imunitetą, padidina širdies priepuolių riziką ir gali sudaryti puikias sąlygas vėžio vystymuisi.

97% gydytojų dietologų savo pacientams nerekomenduoja Atkinso dietos. Ji kategoriškai draudžiama sergantiems diabetu, nėščioms moterims, maitinančioms krūtimi motinoms ir sergantiems kepenų ligomis. Lieknėjimas pagal Atkinso dietą gali iššaukti įvairius negalavimus, tame tarpe – anoreksiją.

Atkinso knygoje gausu terminų, kurie gali sudaryti klaidingą nuomonę skaitytojui, kad ji yra patikrinta ir aprobuota. Iš tikrųjų niekas ir niekada deramai netyrinėjo šios dietos poveikio žmogaus organizmui.

Tas Atkinso dietos etapas, kurio metu reikalaujama visiškai atsisakyti duonos, bulvių, vaisių ir kitų angliavandenių šaltinių, yra tiesiog kankinantis. Jūs netenkate svorio, tačiau tuo pat metu atsiranda tokie nemalonūs pašaliniai reiškiniai kaip blogas burnos kvapas, pykinimas, galvos skausmas. Tačiau pats Atkinsas rekomenduoja šio dietos etapo laikytis “šešis ir daugiau mėnesių”. Labai neatsakingas pasiūlymas.

Tiesa, žmonės, besilaikantys šios dietos, gana greitai meta svorį, tačiau… Vienas iš pagrindinių nutukimo rodiklių – riebalų procentas – lieka tas pats. Taigi, prieš pradėdami laikytis šios dietos, sudėliokite pliusus ir minusus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)