Jums reikės:

125 g juodojo šokolado,
50 g sviesto,
80 g cukraus (arba cukraus pudros),
1 kiaušinio,
1 pakelio vanilinio cukraus,
150 g miltų,
25 g kakavos,
1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
2 valg. šaukštų pieno,
žiupsnelio druskos,
3 valg. šaukštų cukraus pudros,
vyšnių – pagal skonį.

Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite vandens vonelėje. Sviestą sumaišykite su cukrumi (arba cukraus pudra), kol gausis tiršta, vientisa masė. Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų ir supilkite ištirpintą šokoladą. Sumaišykite miltus, kakavos ir kepimo miltelius ir viską įmaišykite į šokolado masę. Pamažu supilkite pieną ir druską. Tešlą 1 valandai palikite šaldytuve.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros. Tešlą suformuokite nedideliais rutuliukais, per vidurį pirštais padarydami įdubimą – ten įdėkite vyšnią. Jeigu ruošiate pyragėlius be uogų, jie taip pat bus labai skanūs.

Suformuotus pyragėlius dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 12 – 15 min. Iškepusius pyragėlius išimkite iš orkaitės ir palikite kol atvės. Pabarstykite juos cukraus pudra ir ragaukite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją