Mokslininkai teigia, kad moterys, valgiusios pieno produktus, šia riziką sumažino 30 proc. Pasak ginekologų, vienas didžiausių pieno privalumų sveikatai yra tas, kad jis aprūpina kalciu ir magniu. Kita vertus, pieno produktuose yra gyvulinių riebalų, kurie gali padidinti cholesterolio lygį, todėl mokslininkai ėmėsi kurti kalciu praturtintus vaistus, kurie apsaugotų nuo gimdos miomų.
2010.01.21 00:02
Pieno produktai saugo nuo gimdos miomų
www.DELFI.lt
FOTO:
Bostono (JAV) universiteto ginekologų teigimu, gausus pieno produktų vartojimas gali sumažinti gimdos miomų riziką. Tyrime dalyvavo 59 000 amerikiečių moterų. Stebėjimo periodu 6000 moterų atsirado gimdos miomų. Bandydami nustatyti, kas gali nuo jų apsaugoti, mokslininkai atrado, kad riziką smarkiai sumažina pieno produktų vartojimas.