4 porcijoms reikės:
4 didelių obuolių.
Obuolius nuplaukite ir bulvių skustuku išgremžkite sėklalizdžius.
Išsirinkite mėgstamą įdarą ir užpildykite obuolio vidurį.
Obuolius sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 15-30 min., priklausomai nuo obuolių rūšies ir dydžio.
Patiekite karštus, nors skanūs ir šalti.
Siūlomi įdarai:
Sūrio įdaras:
30 g tarkuoto varškės sūrio,
60 g citrinos kartu su žievele,
1 šaukšto cukraus.
Šokoladinis įdaras:
30 g tarkuoto varškės sūrio,
2 skiltelės baltojo šokolado,
1 graikinis riešutas.
Varškės įdaras:
2 šaukštai varškės,
1 šaukštelis cukraus,
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės.
Ryžių įdaras:
2 šaukštai virtų ryžių,
20 g sviesto,
1 šaukštelis cukraus,
30 g razinų arba džiovintų abrikosų.
Manų įdaras:
60 g saldžios manų košės, virtos su pienu,
30 g uogienės, šaldytų uogų arba šokolado.
Riešutų įdaras:
2 šaukštų medaus,
2 šaukštų smulkintų riešutų.
Skanaus!