4 porcijoms reikės:

4 didelių obuolių.

Obuolius nuplaukite ir bulvių skustuku išgremžkite sėklalizdžius.

Išsirinkite mėgstamą įdarą ir užpildykite obuolio vidurį.

Obuolius sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 15-30 min., priklausomai nuo obuolių rūšies ir dydžio.
Patiekite karštus, nors skanūs ir šalti.

Siūlomi įdarai:

Sūrio įdaras:

30 g tarkuoto varškės sūrio,
60 g citrinos kartu su žievele,
1 šaukšto cukraus.

Šokoladinis įdaras:

30 g tarkuoto varškės sūrio,
2 skiltelės baltojo šokolado,
1 graikinis riešutas.

Varškės įdaras:

2 šaukštai varškės,
1 šaukštelis cukraus,
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės.

Ryžių įdaras:

2 šaukštai virtų ryžių,
20 g sviesto,
1 šaukštelis cukraus,
30 g razinų arba džiovintų abrikosų.

Manų įdaras:

60 g saldžios manų košės, virtos su pienu,
30 g uogienės, šaldytų uogų arba šokolado.

Riešutų įdaras:

2 šaukštų medaus,
2 šaukštų smulkintų riešutų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją