Troškiniui reikės:

500 g jautienos faršo,
3 didelių raudonųjų svogūnų,
3 čili pipiriukų,
400 g skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse,
400 g skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže,
200 g skardinės saldžiųjų kukurūzų,
druskos, pipirų, kmynų, kalendros.

3 didelius raudonuosius svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste, kol gražiai pagels, suberkite 3 išvalytus ir smulkiai supjaustytus čili pipiriukus. Patroškinkite pora minučių ir sudėkite 500 g jautienos faršo. Kepinkite, kol mėsa pašviesės.

Pagardinkite prieskoniais: druska, juodaisiais maltais pipirais, malta kalendra ir kmynais. Išmaišykite. Sudėkite skardinę savo sultyse konservuotų pomidorų (400 g), suberkite susmulkintas 5 česnako skilteles. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min. Pabaigoje sukrėskite skardinę (400 g) konservuotų pupelių pomidorų padaže ir skardinę (200 g) saldžiųjų kukurūzų, išmaišykite, pakaitinkite iki virimo ir patiekite su kukurūzų miltų paplotėliais.

Kukurūzų paplotėliams reikės:

1 kiaušinio,
stiklinės pieno,
0,5 stiklinės vandens,
100 g kambario temperatūros sviesto,
kukurūzų miltų
žiupsnelio druskos.

Užminkykite tešlą iš 1 kiaušinio, stiklinės pieno, 0,5 stiklinės vandens, 100 g kambario temperatūros sviesto ir kukurūzų miltų. Suminkykite tešlą ir palikite kambaryje šiltai bent pusvalandžiui. Paskui tešlą sužnaibykite vienodais nedideliais kąsniukais, iškočiokite juos į plonus paplotėlius ir kepkite su trupučiu aliejaus gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Iškepusius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius ir patiekite su aštriu jautienos troškiniu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją