* Užsitęsus slogai pakvėpuokite gydomaisiais dūmais: ant elektrinės viryklės pakaitinkite kvietinį ar ruginį džiūvėsėlį arba gabalėlį sausos duonos. Kai duona pradės smilkti, nosimi įtraukite kylančių dūmų. Taip kvėpuokite kelis kartus per dieną po 2–3 minutes.

Naudingi patarimai

* Jei sloga ilgai nepraeina, vartokite mažiau pieno produktų. Kuo mažiau jų vartosite, tuo mažiau nosyje bus gleivių, skatinančių nosies užsikimšimą ir varvėjimą.

* Vartokite daugiau vitamino C, tačiau neperdozuokite, nes vitamino C perteklius sukelia kraujavimą.

* Gerkite daug karštų gėrimų, valgykite karštų sriubų, ypač naudinga vištienos sriuba.

* Užsitęsus slogai nosies gleivinę 5–6 kartus per dieną tepkite balteglių aliejumi.

* Ilgalaikę slogą gydykite tokiu mišiniu: į buteliuką kamparo aliejaus įlašinkite 20 lašų spiritinės bičių pikio tinktūros. Mišinio lašinkite po 3 lašus į kiekvieną nosies šnervę 3 kartus per dieną. Šio mišinio galima lašinti ir į skaudamas ausis.

* Lėtinę slogą gydo medaus koriai. Jų intensyviai čiulpti ir kramtyti reikia 15 minučių, paskui vašką išspjaukite. Korių kramtymas padeda išgydyti ir sinusitą.

* Sergant lėtine sloga (jeigu ji nealerginė) patariama vartoti tarkuotų krienų ir citrinų sulčių mišinio: sutarkuokite 150–200 g šviežių, geriausiai ką tik iškastų, krienų, įpilkite 2–3 citrinų sultis ir gerai išmaišykite. Mišinio vartokite po pusę šaukštelio 2 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Pirmąją savaitę paprastai gausiai rieda ašaros, vėliau sumažėja ir dingsta kartu su sloga