Seminare bus svarstomas europietiško kino platinimo vaidmuo kino projektų įgyvendinimo procese, optimali platinimo strategija Europoje, platinimo finansavimo iš ES ir nacionalinių biudžetų bei kiti klausimai.

Kasmet Europoje sukuriama ir pagaminama apie 500 filmų, skirtų rodyti kino teatruose. Nepaisant to, kad iš jų net 40 procentų yra sukurti dalyvaujant dviem ar daugiau partnerių iš kitų Europos šalių, tik 20 procentų šių filmų pamato kitų šalių žiūrovai.

Todėl pripažįstama, jog nors nacionalinio kino rėmimas ir platinimas daugelyje šalių yra efektyvus, tačiau kitų Europos šalių filmai dažnai neturi reikiamos įtakos konkrečioje nacionalinėje rinkoje.

Ministrų susitikime bus svarstoma, kaip sukurti sąlygas taip vadinamųjų nenacionalinių filmų industrijai ES šalyse. Kaip vienas iš esminių šių sąlygų užtikrinimo garantų akcentuojamas bendrasis platinimas, kuris, palaikomas tiek politiniame, tiek industriniame lygmenyje, turėtų teigiamai įtakoti nenacionalinių europietiškų filmų pramonę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją