Šiemet šventėje orientuojamasi į smulkųjį Lietuvos aludarį, jam buvo sudarytos išskirtinės teisęs dalyvauti šventėje. Generaliniu šventės rėmėju tapo „HBH Vilkmergės alus“. Šventės metu vyks antrasis tradicinio alaus ragavimo konkursas. Nemuno upėje prie prieplaukos prisišvartuos keli laivai – restoranai.

Vyks intensyvi sportinė programa, veiks atrakcionų miestelis. Koncertinėje programoje irgi nusimato nemažai Lietuvoje populiarių grupių: Šarūnas Mačiulis („Poliarizuoti Stiklai“), Aleksandras Makejevas, Povilas Meškėla, Klarkas („Balius“), Andželika, Gytis Paškevičius, grupės „Skyders“, „Pokeris“, „Nakties Šešėliai“, „Mountainside“, „Empy-X” ir kiti.

Alaus šventės metu paviljonuose įrengtuose televizoriuose bei video projektoriuose bus galima tiesiogiai stebėti Europos krepšinio čempionato kovas. Šventės apsauga rūpinsis ne tik viešosios policijos patruliai, bet ir privati saugos tarnyba „Kvintencija“.

Pagrindinė šios šventės naujovė – asmenys jaunesni, nei 21 metai, į šventę bus įleidžiami tik su suaugusiųjų palyda, kaip daroma daugelyje šalių vykstančiose alaus šventėse. Kita naujovė – į šventę įėjimas kainuos 5 litus, bet įėjimo bilietą bus galima išsikeisti į bokalą generalinio rėmėjo alaus, bei už bilietą bus įteikta šventės firminė kepurėlė – biošalmas.

Alaus šventės populiarios visame pasaulyje. Jos rengiamos praktiškai visose šalyse, kur yra verdamas alus. Populiariausią alaus šventę pasaulyje „Oktoberfest“ Miunchene vien pernai aplankė 5,9 milijono žmonių, jos metu buvo išgerta daugiau nei 5,7 milijono litrų alaus. Ši šventė pradėta organizuoti 1810 metais. Dabartinė „alaus palapinių“ sistema šventėje atsirado tik 1896 metais. Tiesa 24 kartus ši šventė neįvyko, dėl karo veiksmų, choleros ar infliacijos. Nuo 1950 metų ši šventė tradiciškai atidaroma pirmos dienos 12 valandą. Pirmąją šventės alaus bačką tradiciškai atidaro miesto burmistras.

Griežtos alaus švenčių taisyklės yra JAV, dalį jų mes žadame pritaikyti ir šioje šventėje. JAV įėjimas į alaus šventes, kurios vyksta bemaž kiekvieną savaitgalį vis kituose miestuose, yra griežtai mokamas. Tiesa už mokestį kai kuriose šventėse galima gauti nemokamų alaus paragavimų. Alaus šventėse JAV dirba daug savanorių, kurie nemokamai palaiko tvarką šventėje mainais už maistą ir nakvynę. Įėjimas į alaus šventes JAV yra griežtai reglamentuojamas nuo 21 metų. Į kai kurias alaus šventes JAV jaunesni asmenys nėra įleidžiami netgi su suaugusiųjų palyda. JAV alaus šventėse niekados praktiškai nepatruliuoja policija, saugumu užsiima privačios saugos tarnybos, savanoriai, rokeriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją