„Rimtai sportuoti pradėjau krepšinio mokykloje, bet netikėta trauma pakirpo sparnus ir su profesionalo karjera teko atsisveikinti. Dabar kaip mėgėjas žaidžiu Klaipėdos miesto krepšinio B lygoje“, - pasakojo Vilius Tarasovas.

Mokykloje būsimas dainininkas išbandė gana retą Lietuvoje sporto šaką – povandeninį plaukimą.

„Mes, klaipėdiečiai, privalome gerai plaukti“, - veltui nenuėjusiomis vaikystės treniruotėmis džiaugėsi jis.

Pastaruosius aštuonerius metus Vilius sporto klube kilnoja sunkumus. Kartais jis sportuoja net šešis kartus per savaitę. Būna dienų, kai salėje apsilanko ir ryte, ir vakare.

„Kai pabūnu Vilniuje, įsisuku į darbus, filmavimus - nebegaliu į save žiūrėti. Jei nesportuoju, pasidarau ištižęs. Būna dienų, kai dangus apsiniaukęs, prie lovos traukia, bet prisiverčiu, nueinu į salę ir paskui jaučiuosi puikiai“, - tikina jis.

Daug sportuojantis vyras prisipažįsta, kad maistas - jo silpnybė. Ypač svarbus jos komponentas - mėsa.

„Aš – mėsėdis, be jos gyventi negaliu. Smagu, kai grįžtu namo, o žmona iškepusi didkepsnį, karpačio padariusi. Makaronai ar bulviniai blynai man nėra maistas. Negaunu iš jo energijos. Kelis kartus bandžiau taip pasimaitinti, jaučiausi lyg štangos į rankas paimti negalėčiau“, - teigia jis.

Vyras pasakojo, kad skeptiškai žiūri į daugumos sportininkų maisto papildus, kūno masę auginančius baltymų kokteilius. Drauge sportuojantis gydytojas jam patarė baltymus gauti iš tos pačios natūralios mėsos, todėl Vilius stengiasi ją pirkti kuo aukštesnės kokybės, nors ši ir brangi.

„Greito maisto užeigų stengiuosi vengti, apsilankau gal kartą per du mėnesius. Elinga (Violetos dukra – aut.past.), kaip ir dauguma vaikų, labai mėgsta, todėl kartais užsukame, bet stengiamės jai paaiškinti, kad piktnaudžiauti greitu maistu nereikėtų“, - sako dainininkas.

Daug sportuojantis vyras, mano, kad todėl jo ir imunitetas stiprus.

„Kartą vakare pakilo temperatūra, kažkokia infekcija kibo. Per 2 valandas sugebėjau išgerti 12 puodukų natūralios svarainių arbatos, išprakaitavau, į tualetą pakursavau ir kitą dieną buvau sveikas. Gaila, bet mažoji dukrelė irgi pasigavo tą infekciją. Teko kviesti gydytoją. Ši, pamačiusi kokia liga, pasakė, jei aš be vaistų per dieną sugebėjau pasveikti, vadinasi, organizmas kovojo kaip žvėris“, - sako Vilius.

Sportuoti jis ragina ir savo žmoną Violetą.

“Ją reikia pastumti, nes pati retsykiais tingi, bet po treniruotės, į kurią ištempiu, dėkoja“, - juokiasi Vilius.

Jis siekia, kad visa šeima gyventų aktyviai ir kuo dažniau būtų gamtoje. Abu suaugę ir Elinga turi po dviratį. Mažoji Gabrielė – saugią kėdutę, kuri jau pritvirtinta prie vieno iš dviračių.

„Lauksime pavasario ir trauksime visi važinėtis“, - sako Vilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją