PZU draudimo kompanijos atstovė spaudai Jovita Aukštuolytė dienraščiui tikino, kad dėl praėjusių metų gruodžio 11 d. įsigaliojusios naujos Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo tvarkos, pagal kurią penkis kartus išaugo draudimo sumos dėl eismo įvykio metu padarytos žalos asmeniui ir jo sveikatai, turtui ir išmokos už patirtą neturtinę žalą, draudimo įmokos vidutiniškai rinkoje padidės nebent 5 proc.

Tačiau draudimo tarpininkas Gintaras Rukuiža tvirtino, jog civilinės atsakomybės draudimas daugeliui vairuotojų turėtų ne brangti, o mažėti.

„Nuo gruodžio 1-osios draudimo kompanijų duomenų bazė yra sujungta su Motorinio biuro duomenų baze. Taip yra ir užsienyje. Nuo šiol kompanijos mato visą draudėjo istoriją – kiek jis automobilių turėjo, kokius autoįvykius patyrė. Nauda tokia, kad matomi visi pliusai ir visi minusai. Sakyčiau, jog tai naudinga tvarkingiems vairuotojams. Nesvarbu, ar didelė mašina, ar jos galingumas mažesnis, tačiau aš matau, kad beveik 70 proc. besidraudžiančiųjų įmokos turėjo atpigti“, – pastebėjo G.Rukuiža.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją