„Name gyvenu jau porą metų ir kai rinkausi butą, labai žiūrėjau, kokie aplink kaimynai.

Šiaip mano namas „super“ - visi inteligentai, senukai, mandagūs ir mieli žmonės, išskyrus vieną moteriškę“, - pasakojimą apie praėjusio savaitgalio incidentą pradėjo Skaiva.

S. Jasevičiūtė tikino, kad kaimynė pirmą kartą ją užsipuolė prieš gerą pusmetį, kai Marselis buvo gal dviejų ar trijų mėnesių.

„Ta moteris net nėra sena, bet be jokių „laba diena“ priėjo ir pradėjo klykti, kad vedžioju šunį ne savo kieme“, - tęsė viena TV3 televizijos projekto „Trečias butas“ vedėjų.

Nors Skaiva tikino kaimynei sakiusi, jog jau seniai gyvena tame pačiame name, kurio teritorijoje ir vedžiojo savo augintinį, tačiau moteris tąsyk neva jokio dėmesio į tai nekreipė.

„Ji klykė toliau, kaltino mane, kad šunį vedžioju jos kieme. Aš jai normaliai aiškinau, kad čia mano kiemas, kad mano šuo vedžiojamas pagal visas taisykles ir kad aš nenusižengiu jokioms taisyklėms, tačiau prasidėjo necenzūrinių žodžių lavina, kurių nesinori kartoti“, - kalbėjo TV laidų vedėja.

Tą kartą Skaiva pasiūlė išsikviesti policiją, kuri išspręstų konfliktą, tačiau kaimynė iškart pabėgo.

Praėjus šiek tiek laiko panaši situacija kartojosi. Tuomet S. Jasevičiūtė kaimynei pasiūlė užeiti į svečius ir pasikalbėti, bet tai negelbėjo.

„Leksikos poniai daug kas pavydėtų. Tada supykau, nes nemėgstu, kai mane įžeidinėja, pasiūliau jai vėl pasikviesti policiją, bet ji nesutiko. Pasiūliau iškviesti greitąją, kad nusiramintų, tačiau ji taip pat nesutiko. Prašiau, kad bent jau savo vardą ji man pasakytų, tačiau ji tą padaryti atsisakė“, - pasakojimą tęsė S. Jasevičiūtė.

Praėjusį penktadienį mergina užtruko darbe. Žinodama, kad užtruks, bičiulio Skaiva paprašė pavedžioti Marselį. Tą vakarą S. Jasevičiūtė sulaukė draugo skambučio, kuris pranešė apie kieme vykusius neramumus. Esą nepažįstama moteris Skaivos augintinį vaikė po kiemą ir mėtė į jį šiukšles.

„Puoliau namo, grįžusi radau šunį kaukiantį. Pasirodo, tas mano bičiulis šunį paėmė ant rankų, o ta moteris bandė Marseliui trenkti su lazda, bet nepavyko, nes draugas gynėsi. Tada ji spyrė ir pataikė šuniui į pilvą ir kairę koją. Priežastis ir vėl ta pati: kodėl kažkas vedžioja šunį jos kieme“, - pasakojo pašnekovė.

Skaiva Jasevičiūtė






















Mergina nuvyko į veterinarijos kliniką, kur augintinį apžiūrėjo specialistas ir nustatė kojos sumušimą bei šlapimo pūslės sutrenkimą. S. Jasevičiūtė iki šiol augintiniui leidžia vaistus.

„Gavau išrašą iš gydytojo, patvirtinantį, kad šuo nukentėjo nuo mušimo, ir tada jau tiesiai į policiją, parašiau pareiškimą“, - detales paaiškino S. Jasevičiūtė.

Nors augintinis nėra smarkiai sužalotas, į teisėsaugą S. Jasevičiūtė kreipėsi, kaip pati sakė, dėl to, jog kiekvienas, gyvenantis daugiabutyje, turi kaimynų, kurie leidžia sau elgtis nederamai – skriausti apsiginti negalinčius gyvūnus.

„Šunų augintojai, su kuriais bendrauju, prašė manęs nepalikti šio reikalo ir parodyti, kad tokie veiksmai gali sulaukti atgarsio“, - tikino mergina.

Paklausta, kokios pagalbos tikisi sulaukti iš teisėsaugos, Skaiva sakė besitikinti, kad pareigūnai kaimynę sudrausmins.

„Agresyvus elgesys su gyvūnais nepateisinamas. Mano šuo jos nepuolė. Naudos sau nesitikiu, nors kolegos siūlė paduoti civilinį ieškinį ir pasiekti, kad ta moteris man apmokėtų bent jau išlaidas veterinarui“, - atskleidė S. Jasevičiūtė.

Nors TV laidų vedėja ir žurnalistė ilgai mokė Marselį nebijoti žmonių, vedėsi jį į renginius ir televiziją, kad šis taptu socializuotu šunimi, po šio incidento jis esą pasidarė baikštus.

„Jei policija duos tai poniai įspėjimą, o ji atsiprašys ar bent jau daugiau prie manęs nesikabinės – civilinės bylos tikrai nekelsiu. Siekiu dviejų dalykų – ramiai išeiti į savo kiemą nesibaiminant, kad būsiu aprėkta ar įžeista ir nebijant, kad augintinis bus apspardytas“, - kalbėjo S. Jasevičiūtė ir pridūrė tikinti, kad jos pavyzdys taps matomu gyvūnų skriaudikams, kurie už nederamus savo veiksmus privalo atsakyti.

Mergina prisiminė, jog kaimynė grasino kieme primėtyti nuodų ir esą S. Jasevičiūtė negali būti tikra, kad moteris to tikrai nepadarys. „Todėl kažką daryti reikia, esu atsakinga už savo šuns veiksmus ir augindama jį stengiuosi, kad jis nekeltų nepatogumų kitiems. Norėčiau, kad ir žmonės būtų atsakingi už tai, ką daro ir sako“, - pasakojimą baigė pašnekovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją