Šalia materialių meno objektų ir daugybės ekranų su video ir kino programomis, parodos rėmuose vyks performansai, akcijos, seminarai, vieno vakaro renginiai, nuolatiniame procese esantys projektai, išeinantys už parodinės erdvės ribų į miesto erdvę, laikraščius, paštą ir t.t.

Renginio metu Vilniaus gyventojai turės ne vieną galimybę tiesiogiai įsijungti į meno projektus pačiose netikėčiausiose situacijose - pavyzdžiui, apsipirkinėdami supermarketuose, perskaitę netikėtą užrašą ar suradę pamestą daiktą. Ne vieno projekto sėkmė priklausys nuo jame dalyvauti panorusiųjų aktyvumo. 24/7 projektas nesiruošia keisti visuomenės, bet ketina inicijuoti tikslingas mini-bendruomenes, tokias, kaip, pavyzdžiui, Jennifer Alloros ir Guillermo Calzadillos “Vilniaus filmo” kūrėjų grupė, kurių tikslas – kūrybiškas gyvenimas.

Jau šiuo metu įvairių interesų ir skirtingo amžiaus vilniečių savanorių grupė kuria filmą apie savo miestą, kuris bus demonstruojamas parodoje. Šioje parodoje svarbūs bus ne tiek meno objektai, kiek ryšių, krypčių ir santykių kūrimas. Kai kurie parodos dalyviai (16 Beavers Street Group) gyvens Vilniuje daugiau nei mėnesį, bandydami sukurti savo filialą Vilniuje. Projektas yra iš principo atviras ir decentralizuotas - pvz., kuratorius Dean Daderko ("Parlour projects") buvo pakviestas į Vilnių atvykti susipažinti su vietos menininkais, kuriuos vėliau pakvietė dalyvauti parodoje drauge su niujorkiečiais.

Paroda “24 / 7: Wilno - Nueva York (visą parą)” buvo sumanyta kaip Niujorko meno scenos pristatymas Lietuvoje, bet galiausiai išaugo į daugiakultūrinį ir sudėtinį renginį. Vietoje tradicinio principo pristatyti tam tikro geografinio regiono meną, atramos tašku tapo iškūnyta geografija, Niujorkas kaip metafora, nurodanti į šio miesto savybes: Niujorkas, kalbantis 200 kalbų ir pasižymintis kraštutiniais megapolio bruožais, vis dar yra intensyviausia susitikimų vieta, žiniasklaidos sostinė ir labiausiai apkrautas komunikacijos tinklas pasaulyje. Tai nenutrūkstantis veiksmas ir veikla visą parą, 24 valandas 7 dienas per savaitę besitęsiančios skirtingiausios gyvenimo ir išgyvenimo praktikos, nuolatinis informacijos srautas ir neaprėpiamybė, lygiagrečių vienalaikių pasaulių nutolimas ir persiklojimas, tarpasmeninių santykių tankmė, kultūrų ir kultūros sąmyšis ir t.t.

Šioje parodoje menas jungiasi su įvairiausiomis nemeninėmis praktikomis ir erdvėmis, tapdamas intensyviu mokymosi, bendravimo, patyrimo ir gyvenimo instrumentu.

Keletas iš daugelio parodos krypčių - tai architektūra, edukacija, kalba, žiniasklaida, prekių, žmonių ir informacijos srautai, perfomansas, psicho-geografija, gatvės kultūra ir t.t.. Vienas centrinių projekto klausimų - kaip minėtos struktūros gali būti kūrybingai transformuotos ir pritaikytos gyvenime.

Niujorkas ir Vilnius - tai tik persėdimo taškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją