Per mėnesį Ukrainoje M. Salyersas turėjo uždirbti apie 88 tūkst. JAV dolerių, per sezoną - 880 tūkst.

Skaitant arbitražo sprendimą, kuriame išdėstytas ir susirašinėjimas tarp žaidėjo agento bei klubo, gana aiškiai matyti, kad klubui susidūrus su finansinėmis problemomis 2008 metų pabaigoje, pats žaidėjas ir jo agentas ieškojo priekabių nutraukti kontraktą.

Nepaisant to, klubas bandė geranoriškai derėtis ir apeliavo į prasidėjusią pasaulinę finansinę krizę, kurios padarinius jaučia daugelis krepšinio klubų. Tačiau kontraktas buvo sudarytas gana nepalankiomis sąlygomis Mariupolio klubui.

2008 metų rudenį pradėjus vėluoti atlyginimams (maždaug pusę mėnesio), žaidėjo agentas iškart pradėjo kelti ultimatumus ir, klubui porą dienų pavėlavus sumokėti už gruodį 44 tūkst. (pusė mėnesinės algos), žaidėjas iškart nutraukė kontraktą kaip ir buvo numatyta kontrakte.

Kadangi likusį pusmetį M. Salyersas niekur nežaidė, jam pagal kontraktą priklausė gauti ir likusią pusmečio algą - 440 tūkst. dolerių.

Per 3 savaites "Azovmaš" klubas gali apskųsti arbitražo sprendimą Tarptautiniam sporto arbitražui Lozanoje.

Anksčiau FIBA arbitražas priteisė nemažas sumas iš "Azovmaš" klube rungtyniavusiam graikui Panagiočiui Liadeliui ir slovėnui Aleksandrui Capinui.