Moksleiviams ir studentams – "Kino akademija 2"

Nuo vasaros pradžios moksleiviai ir studentai, pateikę galiojantį mokymosi pažymėjimą ar specialią "Kino akademijos" kortelę, "Coca-cola Plaza" ir "Forum Cinemas Akropolis" kino teatruose filmus žiūri su nemaža nuolaida - vakarinio seanso bilietas jiems kainuoja tik 10 litų. Be to, visi, dalyvaujantys akcijoje, kino barų prekes perka žymiai pigiau, kaip antai kavos puodelis tekainuoja tik 50 centų.

"Kino akademijos" kortelių turėtojai turi išskirtinę galimybę patekti į filmų peržiūras, t.y. pamatyti garsius filmus dar prieš jų premjeras. Pavyzdžiui, šiandien rodomą "Terminatoriaus" trečiąją dalį kai kurie „Kino akademijos“ žiūrovai specialaus seanso metu matė jau prieš kelis mėnesius. "Kino akademijos" kortelę galima įsigyti labai paprastai – tereikia užpildyti anketą ir sumokėti simbolinį trijų litų mokestį. Vardines korteles jau įsigijo daugiau nei 5000 kiną mėgstančių moksleivių ir studentų. Akcija, pavadinta "Kino akademija 2", tęsiasi ir šį sezoną. Nuo šiol kiekvienam, turinčiam vardinę akcijos kortelę, siūloma pigesnį kino bilietą įsigyti ne tik sau, bet ir savo draugui - su viena akcijos kortele galima pirkti du bilietus į filmą.

Be to, rugsėjo 1-ąją penki geriausi ir aktyviausi "Kino akademijos" lankytojai bus apdovanoti 300 litų vertės kino stipendijomis. Daugiausiai kartų pasinaudoję "Kino akademijos" kortele gaus progą nemokamai išvysti nemažai populiarių filmų.

Naujausi filmai pramogai - pigiau

„Kino akademijos“ korteles įsigyti bus tikrai verta: "Coca-cola Plaza" ir "Forum Cinemas Akropolis" jau nuo rugpjūčio vidurio kviečia į įvairias premjeras.

Naujasis sezonas pradedamas su "Karibų jūrų piratais: „Juodojo perlo“ užkeikimu", kuriame vaidina Džonis Depas. Taipogi didžioji sezono naujiena – specialiųjų efektų kultinis veiksmo filmas "Terminatorius 3: mašinų prisikėlimas", greitai ekranus išvysianti puiki komedija „Briusas visagalis“, efektingoji "Lara Kroft: Gyvybės lopšys", "Amerikietiškas pyragas 3" ar "Griausmingieji Čarlio angelai", o lapkričio mėnesį žadama parodyti jau trečiąją populiariosios "Matricos" dalį.

Suprantama, kad norint pamatyti visą šią gausybę naujausių kino filmų ne studentui ar moksleiviui prireiks dar smarkiau pakratyti piniginę. „Forum Cinemas“ siūlo išeitį tikriems kinomanams – „Kino klubą“, kuomet tapęs nariu ir įsigijęs „Kino klubo“ kortelę bet koks žiūrovas galės žiūrėti pigiau ir daugiau kino filmų. Oficialiai „Kino klubas“ buvo pristatytas dar vasarą ir jau šiai dienai turi daugiau nei 100 aktyviai kino filmus žiūrinčių narių.

Naujienos kino mylėtojams – „Art cinema“ ženkliukas

Tai naujovė kino repertuare. Pasak UAB „Vingio kino teatras“ generalinio direktoriaus Arūno Baltrušaičio, „specialus ženkliukas buvo sugalvotas tam, kad kino žiūrovai, mėgstantys rimtą, europinį, nekomercinį kiną tokioje didžiulėje reklaminėje košėje galėtų lengviau atskirti ir pasirinkti sau mėgstamą filmą“.

Tokių, specialiu „Art cinema“ ženkleliu pažymėtų, kino filmų ar kino renginių rudens metu labai padaugės. Kino centre „Coca-Cola Plaza“ lapkričio mėnesį vyks skandinaviškų filmų festivalis „SKANORAMA 2003“, spalį – vokiečių filmo „Viso gero, Leninai“ premjera, nacionalinio kino, režisieriaus Jono Vaitkaus filmo „Vienui vieni“ premjera, speciali Prancūzijos detektyvinių filmų retrospektyva „Prancūzų detektyvas“ ir dar daug kitų kino renginių, pažymėtų „Art cinema“ ženkleliu. Kino centre „Forum Cinemas Akropolis“ pirmą kartą Lietuvos kino istorijoje spalio mėnesį įvyks pirmasis tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindi Rindi“ su kompetetinga žiūri, nominacijomis ir prizais bei konkursine animacijos programa iš įvairiausių pasaulio šalių.

Technologinės naujienos - įspūdingas 3D vaizdas

Kino centre "Coca-Cola Plaza" nuo rugsėjo pabaigos atsidarys rekonstruota kino salė, kurioje bus rodomi trimačio vaizdo filmai. Kartu su kino bilietu žiūrovai nemokamai gaus specialius akinius, todėl galės tikroviškai stebėti specialiai tokiam formatui sukurtus filmus, kuriuose vaizdai bus trimatėje erdvėje, įtraukiantys žiūrovą į patį įvykių sūkurį. Naujoji trimatė filmų rodymo technika - naujiena ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, kur kiek kitaip technologiškai kuriami trimačiai kino filmai žinomi jau senokai.

Kol kas vienintelis filmas, pritaikytas pasaulyje ir Lietuvoje diegiamai naujai trimatei vaizdo sistemai - "Bedugnės pabaisa", pasakojantis apie mokslininkus, atradusius ir tyrusius nuskendusį laivą "Titanikas" ir juos ištikusias bėdas. Šį filmą nuo rugsėjo 19 dienos trimatėje erdvėje galės išvysti ir "Coca-Cola Plaza" kino centro lankytojai bei, žinoma, „Kino akademijos“ ar „Kino klubo“ nariai su specialia nuolaida bilietui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją