„Na, pirmiausia reikia perkopti (atrankos) barjerą Turkijoje, išeiti į kitą etapą. Aišku, tai priklauso ir nuo sėkmės“, – apie pasirengimą būsimoms kovoms penktadienį kalbėjo geriausiu 2009 metų Lietuvos rankininku išrinktas vartininkas Arūnas Vaškevičius.

Šveicarijos „Zurich“ klubui atstovaujantis A. Vaškevičius rimtai vertina atrankos varžovus.

„Su Makedonija ir Turkija bus tikrai nelengva, ypač su turkais, kurie žais namuose. Makedonijos komanda labai patyrusi, nuolat dalyvauja Europos ir pasaulio čempionatuose. Stengsimės ir dėsime visas jėgas, kad rezultatas būtų teigiamas, nors tikrai bus sunku“, – prognozavo vartininkas

Šveicarijoje A. Vaškevičiui 2009-ųjų sezonas, kurio metu jis su klubu laimėjo viską, kas įmanoma, o Europos taurės turnyre nužygiavo iki pusfinalio, buvo itin sėkmingas. Vartininkas drauge džiaugiasi ir pagerėjusiomis sąlygomis nacionalinei rinktinei.

„Dabar sąlygomis mes negalime skųstis, viskas yra puiku, geri viešbučiai, geras maitinimas, geros sporto bazės. Turėtų būti kryptingai dirbama su mūsų pamaina – jaunimu ir jauniais. Yra ateitis, aš esu optimistas“.

Rankinio rinktinę persekioja panašūs rūpesčiai, kaip ir krepšinio nacionalinę ekipą, nes atstovauti komandai atvyksta ne visi pajėgiausi sportininkai.

„Gaila, bet ne visi. Dėl įvairių priežasčių. Ir šį kartą neatstovaus keletas patyrusių žaidėjų. Gaila, bet yra taip, kaip yra. Kol sveikas esu padedu Lietuvos rinktinei ir man smagu jai atstovauti“, - neslėpė A. Vaškevičius.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas pripažino, kad vartininkų grandis - stipriausia mūsų komandoje, o pasirengimas pasaulio čempionato atrankos turnyrui vyksta planingai.

„Mes turime labai stiprų vartininkų užnugarį, bet turime susitvarkyti aikštelėje kitas vietas. Pasirengimas vyksta pakankamai planingai. Iškilo kai kurių problemų su žaidėjų, kurie yra apkankamai patyrę ir svarbūs, atvykimu į rinktinę. Trūks Andriaus Stelmoko, Vaido Klimčiausko, Nerijaus Atajevo, o tai gali turėti įtakos žaidimui.“

Apie rankinio rinktinės tikslus atrankoje strategas kalba atsargiai.

„Surinkus visus stipriausius, sveikus ir norinčius žaisti rankininkus, manau, kad galima galvoti apie aukštesnes vietas nei žaidimą grupėse. Aš tik galiu pažadėti, kad kovosime kiekvienose varžybose, o šansai vienodi iki pirmų varžybų“, – pastebi G. Savukynas.

Lietuvos rinktinė pasirengimą pasaulio pirmenybių atrankai pradeda jau artėjantį savaitgalį puikiomis rankinio tradicijoms garsėjančioje kaimyninėje šalyje. Sausio 10-11 dienomis mūsiškiai žais dvejas draugiškas rungtynes su Baltarusijos ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją