LKL, gavusi minėtų rungtynių komisaro ataskaitą, peržiūrėjusi ir išanalizavusi vaizdo įrašą nustatė, jog buvo pažeisti lygos nuostatų reikalavimai dėl saugumo užtikrinimo arenoje.

Rungtynėse apsaugos darbuotojų nebuvo tiek, kad jų užtektų palaikyti viešajai tvarkai ir užkirsti kelią įžūliems bei agresyviems sirgalių veiksmams. Pagal šiuo metu galiojančius LKL nuostatus, atsakomybė už incidentus ir prevencinių apsaugos priemonių nebuvimą bei jų nepanaudojimą rungtynių metų tenka rungtynių organizatoriui, t.y., klubui šeimininkui. Todėl „Žalgirio“ klubui dėl minėtų pažeidimų skirta 4000 litų piniginė bauda.

LKL administracija taip pat kreipėsi į „Sakalų“ klubo vadovus, kurių buvo primygtinai paprašyta panaudoti visas klubo priemones ir įtaką, kad asmenys, susibūrę į klubo palaikymo grupę ir palaikantys „Sakalų“ komandą namų ir varžovų aikštėse elgtųsi korektiškai, netrikdytų rungtynių eigos ir nekeltų grėsmės kitiems rungtynių dalyviams bei žiūrovams.

Vienos ar kitos sirgalių grupuotės saviraiškos priemonės, ypač peržengiančios leistinas ribas, neturi būti aukščiau už bendrus lygos tikslus ir kenkti visų klubų įvaizdžiui.

Taip pat LKL informuoja, jog „Alytaus“ klubui buvo skirta 500 litų piniginė bauda dėl per žemos temperatūros arenoje sausio 5 dienos rungtynėse „Alytus“–„Techasas“.