Britas pažymėjo, kad italui nepavyks išsisukti nuo bausmės dėl tyčinės avarijos sukėlimo 2008 m. Singapūro GP lenktynėse.

Tada Nelsonas Piquet jaunesnysis sudaužė savo savo automobilį vėliau varžybas laimėjusio Fernando Alonso naudai.

„Mintis, kad galų gale F. Briatore pavyks išsisukti yra fantazija – to nebus“, - pareiškė pasipiktinęs M. Mosley. - Atminkite, šis teismas nenustatė, kad jis buvo nekaltas. Jiems tiesiog nepatiko mūsų naudota procedūra. Manau, kad FIA turėtų apeliuoti šį nuosprendį“, - sakė britas, vis dar dirbantis federacijos senate.

„Visa tai tiesiog neįtikėtina. Patas Symondsas (buvęs „Renault“ komandos inžinerijos vadovas – red. past.) net raštu pripažino savo kaltę, tačiau jie nuosprendį priėmė jo naudai. Tačiau taip yra tik dėl to, kad jie reikalo nenagrinėjo iš esmės, o dėmesį kreipė tik į procedūras“, - sakė jis.

M. Mosley ypač nepatiko tai, kad teismo proceso metu buvo konstatuota, jog bausmės skyrimui turėjo įtakos tariamas jo išankstinis neigiamas požiūris į F. Briatorę.

Federacija kiek anksčiau paskelbė nevykdysianti Prancūzijos teismo sprendimo atšaukti bausmę F. Briatore, kol neišnaudos visų galimų teisinių kelių tokiam nuosprendžiui užginčyti.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt