Pasak jo, dėl čempionato medalių iš viso varžysis 1902 lengvaatlečiai: 1054 vyrai bei 848 moterys.

Be aukso medalio, pirmenybių nugalėtojui atiteks 60 tūkst. JAV dolerių piniginis prizas. Jei čempionas paskies naują pasaulio rekordą, jo piniginis prizas padidės 100 tūkst. dolerių.

Čempionate dalyvaus ir septyni Lietuvos atletai. Mūsų šaliai pasaulio pirmenybėse atstovaus Virgilijus Alekna (diskas), Austra Skujytė (septynkovė), Agnė Visockaitė (100 m), Mindaugas Norbutas (800 m), Rita Ramanauskaitė (ietis), Sonata Milušauskaitė ir Kristina Saltanovič (abi - ėjimas).

Daugiausiai tikimasi iš olimpinio čempiono V. Aleknos. Vyrų disko metimo kvalifikacinės varžybos vyks sekmadienį, 10.45 val. (Lietuvos laiku), o finalas - rugpjūčio 26 dieną, 20.50 val.

Po ilgokos pertraukos pasaulio lengvaatlečių čempionatą vėl rodys Lietuvos televizija, įsigijusi transliacijų teises ir komandiruosianti į Paryžių komentatorių Tautvydą Meškonį, kuriam talkins rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis.

Pagal galimybes komentatorių kabinoje Paryžiuje iš karto po savo startų apsilankys ir patys Lietuvos sportininkai. Per devynias dienas iš eilės LTV geriausių pasaulio lengvaatlečių startams nušviesti skirs daugiau nei parą savo eterio laiko - iš viso laukia 25 val. 40 min. tiesioginių transliacijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją