Tyrimo rezultatai rodo, jog vyrus labiausiai seksualiai sujaudina levandų ir moliūgų pyrago kvapas, o moteris – saldainių ir agurkų aromatai.

Visgi tikslaus rezultatų paaiškinimo nėra: galbūt susijaudinimą sukeliantys kvapai tiriamiesiems primena vaikystę. Tokia nostalgija greičiausiai sumažina nerimą ir varžymąsi, ir taip paskatina kraujo pritekėjimą į lytinius organus.

Jau ir ankstesniais tyrimais įrodyta, kad kvapai yra svarbūs susižavėjimui, tačiau tais tyrimais dėmesys buvo kreipiamas tik į žmonių kvapus.

“Tiksliai žinome, kad žmogaus skleidžiamas kvapas turi įtakos partnerio seksualiniam susijaudinimui”, - sakė mokslininkai ir priminė, jog individo kūno kvapas labai priklauso ir nuo žmogaus mitybos.

Britams labiausiai patinka duonos kvapas

Išsiaiškinta, kad šviežiai keptos duonos, švarių paklodžių bei ką tik nupjautos žolės kvapas britams patinka labiausiai.

Apklausos rezultatai rodo, kad degalų ir kepto kumpio kvapas vyrams mielesnis už kūdikių kvapą.

Kaip praneša britų “The Telegraph”, vyrų sudarytame sąraše kūdikių kvapas užėmė 18 vietą, o tuo metu kumpis su degalais atitinkamai 7 ir 12 vietas.

Pranešama, kad moterims taip pat labai patinka duonos, žolės bei švarių paklodžių kvapas, tačiau šalia to jų sudarytame sąraše minimi ką tik nuskintų gėlių bei vanilės kvapai.

Moterims labiausiai nepatinka kūno ir viešųjų tualetų kvapai.

Dešimt labiausiai vyrams ir moterims patinkančių kvapų

1. Šviežia duona
2. Švarios paklodės
3. Ką tik nupjauta žolė
4. Ką tik nuskintos gėlės
5. Šviežia kava
6. Oras po lietaus
7. Vanilė
8. Šokoladas
9. Žuvis ir traškučiai
10. Keptas kumpis

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją