Pasaulio čempionės vardą iškovojo eil. Ieva Sargautytė, 7,2 km trasoje su 16 kontrolinių punktu aplenkusi Rusijos atstovę Tatjaną Riabkiną ir Latvijos atstovę Aiją Skrastiną.

Eil. Nerijus Šulčys dviejų dienų kovoje nusileido tik Rusijos atstovui Valentin Novikov ir norvegui, daugkartiniam pasaulio čempionui, Valstad Bjornar. Puikiai šiandien pasirodė ir kitas lietuvis Svajūnas Ambrazas, kuris šios dienos 14,1 trasą su 23 kontroliniais punktais įveikė trečias ir galutinėje įskaitoje užėmė ketvirtąją vietą.

Puikiai moterų komandines varžybas baigė Lietuvos moterų komandą (eil. Ieva Sargautytė, eil. Dainora Alšauskaitė ir eil. Vilma Rudzenskaitė), kuri aiškia persvara laimėjo šios dienos varžybas, tačiau daug prastesni vakar dienos rezultatai neleido aplenkti Rusijos komandos (Tatjana Ribakina, Alie Sitdsikova ir Tatiana Iaksanova), kuri ir iškovojo aukso medalius. Bronza atiteko kaimynėms latvėms.

Rytoj poilsio diena. Jos metu čempionato dalyviai vyks į ekskursiją po Vilnių, aplankys Prezidentūrą ir Genocido aukų muziejų.

Šeštadienį paskutinės – estafečių varžybos – kuriose lietuviai neslepia ambicijų pakovoti su Rusijos komanda ir dėl aukso medalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją