„Mums sekasi gerai, dirbame normaliai pagal planą, gal tik, aišku, oro sąlygos nėra palankios. Treniruotis pradėjome nuo gruodžio 16 d., taigi dirbame jau beveik tris savaites. Baigėsi visos šventės. Šiuo metu mano dispozicijoje yra 22 futbolininkai“, – DELFI apie ankstyvąją sezono stadiją sakė „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Į Panevėžį po Naujųjų metų šventės sugrįžo ir „Ekrano“ legionieriai Dušanas Matovičius, Darko Arandelovičius, Stephenas Ademolu ir Segejus Pogrebanas.

„Jie pirmadienį (sausio 4 d. - DELFI) jau dalyvavo pirmoje bendroje treniruotėje. Tai - tikri profesionalai, atostogų metu netinginiavo ir dirbo individualiai. Todėl galiu pasakyti, kad jie grįžo tinkamai pasirengę sezono pradžiai. Tai matosi. Jie lengvai įsiliejo į komandą ir jokios problemos čia nėra“, – auklėtinius gyrė panevėžiečių strategas.

Sausio 7-ą dieną (ketvirtadienį) Marijampolės manieže „Ekranas“ susitiks su Latvijos čempionu Liepojos „Metalurgs“ klubu, kuriam atstovauja Tomas Tamošauskas, o sausio 10-ąją panevėžiečiai Rygos manieže išbandys jėgas su Estijos čempionato laimėtoja Talino „Levadia“ ekipa.

„Tai vienas pasirengimo naujam sezonui etapų. Kontrolinės rungtynės yra reikalingos. Norime įgyti ne tik treniruočių, bet ir žaidybinės praktikos, todėl natūralu, kad pasirinkome artimiausių kaimynų komandas, kurios nuo sausio vidurio dalyvaus tame pačiame turnyre Rusijoje, kaip ir mes“, – DELFI paaiškino V. Urbonas.

Po šių dvejų kontrolinių rungtynių panevėžiečiai sausio 14-ą dieną išvyks į Maskvą, kur po dviejų dienų Rusijos sostinės olimpiniame sporto komplekse pradės „Sandraugos“ taurės turnyrą.

Pirmasis Lietuvos čempionų varžovas D grupėje bus Jerevano „Pyunik“ (Armėnija) klubas, kitą dieną mūsiškiai žais su Kišiniovo „Dacia“ (Moldova) ekipa, o varžybas baigs dvikova su Taškento „Bunyodkor“ (Uzbekistanas) komanda, kurią treniruoja brangiausiai apmokamas strategas pasaulyje brazilas Luizas Felipe Scolari, o joje žaidžia praeityje geriausiu pasaulio žaidėju pripažintas brazilas Rivaldo.

„Kažkokių ypatingų tikslų Maskvoje sau nekeliame. Visų pirma, norėtųsi iš grupės varžybų patekti į kitą etapą, o paskui stengtis nužygiuoti kuo toliau. Pavyzdžiui, praėjusiais metais mes varžybas baigėme ketvirtfinalyje tik po 11 metrų baudinių serijos. Šįsyk ketiname pasiekti bent pusfinalį.

Daug kas paaiškės jau vietoje, Maskvoje, kur turnyro grafikas bus intensyvus. Turime didesnį žaidėjų pasirinkimą, į Rusiją keliaus 20 futbolininkų. Duok, Dieve, kad tik vyrai sveiki būtų. Pabandysime kaitalioti sudėtį.

Apie varžovus – armėnus, moldavus ir uzbekus - nedaug žinau, todėl kol kas priešininkus vertinti sudėtinga, ypač nemačius jų sudėčių.

Turnyras Maskvoje „Ekranui“ bus naudingas, įgausime tarptautinių varžybų praktikos. Reikės kovoti ir siekti pergalių“, – DELFI kalbėjo V. Urbonas.

Vasario mėnesio viduryje - kovo pradžioje „Ekranas“ turėtų dalyvauti draugiškame tarptautiniame turnyre Turkmėnistano prezidento taurei laimėti.

„Čia dar gali būti įvairių pokyčių ar tam tikrų korektūrų, galime išvažiuoti žaisti ir treniruotis stovykloje kur į užsienį. Tarp turnyrų Maskvoje ir Turkmėnistane leisime žaidėjams atsipūsti keletą dienų. O paskui vėl tęsis pasirengimas.

Mūsų laukia įdomus ir turiningas futbolo sezonas, kuriam pasiruošti turėtume gerai“, – teigia V. Urbonas.

„Ekrano“ pagrindinė sudėtis:

Vytautas Černiauskas, Tadas Kauneckas, Marius Skinderis, Paulius Janušauskas, Aurimas Kučys, Egidijus Varnas, Žilvinas Banys, Ervinas Kvitkauskas, Andrius Šidlauskas, Tadas Markevičius, Ramūnas Radavičius, Dainius Gleveckas, Nerijus Sasnauskas, Dominykas Galkevičius, Andrius Arlauskas, Valdas Trakys, Povilas Šarūnas, Giedrius Tomkevičius, Dušanas Matovičius, Darko Arandelovičius, Stephenas Ademolu ir Segejus Pogrebanas.

Ekipos vyriausiasis treneris – V. Urbonas, trenerio asistentas – Arvydas Skrupskis, žaidžiantysis sporto direktorius – Deimantas Bička.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją