2008 metais Jungtinių Valstijų teritorijoje buvo 250 mln. registruotų automobilių, o 2009-aisiais jų sumažėjo net 4 mln., iki 246 milijonų. Pernai amerikiečių garažus papildė apie 10 mln. naujų mašinų, vadinasi, į sąvartynus buvo išmesta net 14 mln. transporto priemonių.

JAV Žemės apsaugos instituto prezidento Lesterio Browno teigimu, šie duomenys reiškia, kad šimtmetį trukusi Amerikos meilė automobiliams baigiasi. Anot jo, dėl rinkos sąstingio, ekonominio nestabilumo ir mažėjančio jaunų didmiesčių gyventojų noro vairuoti šalyje automobilių turėtų mažėti dar dešimtmetį, maždaug iki 2020-ųjų.

Beveik 2 proc. sumažėjęs automobilių skaičius JAV gali turėti neigiamos įtakos valstybės ekonomikai. Manoma, kad JAV gerokai kris degalų suvartojimas: automobilių lieka vis mažiau, o naujų mašinų pirkėjai renkasi kuo taupesnius modelius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją