Legionieriai iš Lietuvos į "Hapoel" peržiūrą atvyko dar praėjusių metų pabaigoje ir žaidė "Toto Cup Al" turnyro susitikime su Tel Avivo "Bnei Yehuda".

Ranano ekipa kiek netikėtai laimėjo dvikovą ir pateko trečio pagal sportinę svarbą Izraelio futbolo turnyro į pusfinalį, kur žais su šalies čempionu Haifos "Maccabi".

I. Zelmikas žaidė visą mačą ir 75-ą minutę buvo įspėtas, o R. Beniušis rungtyniavo iki 60-os minutės. Lietuvių žaidimas paliko gerą įspūdį "Hapoel" treneriams ir abiem žaidėjams buvo pasiūlyti kontraktai.

Tiek I. Zelmikas, tiek R. Beniušis praėjusius metus pradėjo turėdami sutartis su FBK "Kaunu". R. Beniušis vėliau žaidė Slovakijoje, o I. Zelmikas gydėsi traumą. Lietuvos futbolo sezonui įpusėjus abu žaidėjai atsidūrė Marijampolės "Sūduvoje" ir su šia iškovojo A lygos bronzą.

Po sezono I. Zelmikas išsiskyrė su "Sūduva", o R. Beniušis dar turėjo galiojantį kontraktą su klubu, tačiau šis sutiko futbolininką išleisti.

Dviejų lietuvių naujajam klubui 2009-10 metų sezonas Izraelio "Premier" lygoje yra debiutinis – pernai žemesniame divizione komanda liko penkta, tačiau pakilo aukščiau dėl lygų praplėtimo.

Po pirmos Izraelio čempionato dalies Ranano "Hapoel" turi 14 taškų ir tarp 16 komandų dalijasi 12-14 vietas.