Lietuvai sidabro medalius iškovojo eiliniai Darius Sadeckas, Saulius Andrėkus, Svajūnas Ambrazas ir jaunesnysis seržantas Nerijus Šulčys. Pirmoji vieta atiteko komandai iš Rusijos, treti liko Norvegijos sportininkai.

Trečiadienį vykusiose asmeninėse vyrų ir moterų kvalifikacinėse varžybose lietuvių rezultatai taip pat tarp geriausiųjų.

Asmeninėse moterų kvalifikacinėse varžybose niekam šansų nepaliko eilinė Ieva Sargautytė, 6,8 km trasa su 13 kontrolinių punktų įveikusi per 43 minutes ir 34 sekundes. Antra Liko Rusijos atstovė Tatjana Riabkina, trečia - Aija Skrastina iš Latvijos.

Vyrų asmeninėse kvalifikacinėse varžybose geriausiai iš lietuvių pasirodė jaunesnysis seržantas N. Šulčys, kuris 11,8 km trasą su 25 kontroliniais punktais įveikė per 1 val. 2 min. ir 38 sek. ir liko trečias.

Lietuvos sportininką tik 10 sekundžių aplenkė daugkartinis pasaulio čempionas norvegas Bornaras Valstadas (Bjornar Valstad). Pirmasis trasą įveikė rusas Valentinas Novikovas.

Asmeninių vyrų ir moterų varžybų nugalėtojai paaiškės rugpjūčio 21 d. po finalinių varžybų, kurios vyks Pabradės miškuose prie Laumeno ežero. Nugalėtojai bus išaiškinti susumavus abiejų varžybų rezultatus.

Rugpjūčio 21 dieną paaiškės ir moterų komandiniai rezultatai. Po pirmųjų varžybų Lietuvos moterų komanda nusileidžia tik Rusijos atstovėms.

Estafečių varžybos vyks šeštadienį, rugpjūčio 23 d., Vilniuje, prie Salotės ežero.

36-ajame Pasaulio kariškių orientavimosi čempionate dalyvauja per 300 sportininkų iš 27 pasaulio šalių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją