Tai buvo paskutinės „Žalgirio“ repeticijos prieš sausio 7 d. vyksiantį Eurolygos turnyro mačą su Zagrebo „Cibona“ ekipa.

Dvikova su „Sūduva“ R. Butautui buvo pirmoji Kauno Sporto halėje, vadovaujant „Žalgiriui“.

– Kokį įspūdį jums paliko komanda po pirmųjų treniruočių ir rungtynių? – dienraštis „Kauno diena“ pasiteiravo R. Butauto.

– Pirmiausia mane nudžiugino atmosfera komandoje. Visi labai darbingi, kovingai nusiteikę. Jaunimui, aišku, reikia daug ko išmokti, tobulėti, tačiau jie dirba užsidegę. Jiems reikia tik daugiau laiko, nes aukštos klasės žaidėju per vieną naktį netapsi.

– Ar trejose LKL rungtynėse jau rengėtės Eurolygos rungtynėms su „Cibona“?

– Šiose rungtynėse mes labiau žiūrėjome savo žaidimo, stengėmės jį gerinti. Bandėme šiek tiek aktyvinti gynybos veiksmus, pagreitinti žaidimą. Pirmadienis komandai laisva diena, o nuo antradienio jau rengsimės mačui su „Cibona“.

– Ar jūs keisite „Žalgirio“ starto penketą?

– Aš esu tvirto starto penketo šalininkas, tačiau galimi jo pakeitimai priklausomai nuo varžovų, nuo konkrečių užduočių, kurias turės kiekvienas žaidėjas. Kita vertus, LKL ir BBL čempionatuose stengsimės įtraukti bent po vieną jauną žaidėją, kad jis pradėtų rungtynes, daugiau žaistų ir sparčiau tobulėtų.

– Ar kalbėjotės apie savo krepšinio filosofiją su pagrindiniu „Žalgirio“ autoritetu Marcusu Brownu?

– Kalbėjausi ir su Marcusu, ir su Dainiumi Šalenga. Jie supranta, kad jauni žaidėjai dar negali aikštėje daug ko įvykdyti, tačiau abu yra žaidę su labai aukšto lygio partneriais ir jiems yra nelengva taip persiorientuoti. Tačiau jie supranta mūsų klubo politiką, strategiją ir stengiasi jauniems krepšininkams padėti. Tokie patyrę žaidėjai jaunimui gali suteikti labai vertingų pamokų. Jie, kaip tikri profesionalai, taip ir elgiasi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją