„Mes tikimės „General Motors“ sprendimo šią savaitę. Atsižvelgiant į tai, kad ankstesnis galutinis terminas buvo nurodytas gruodžio 31 d., tikrai tikiuosi greitai sulaukti žinių“, – sakė V.Mulleris.

Gruodžio pradžioje „General Motors“ vadovų taryba buvo nusprendusi iki mėnesio pabaigos svarstyti pasiūlymus dėl „Saab“ pardavimo. Tačiau nesulaukę šio termino pabaigos, gruodžio 18 d. amerikiečiai paskelbė, kad nepavykus susitarti su „Spyker Cars“, Švedijos kompanijos bus uždaryta.

Praėjus porai dienų po to, kai „General Motors“ paskelbė, jog nutrauks „Saab“ veiklą, „Spyker Cars“ pateikė naują pasiūlymą amerikiečiams, tačiau kol kas JAV koncernas Olandijos bendrovę laiko nežinioje.

„Aš dar turiu vilčių, visada tuo tikėjau nuo pat pradžių, – apie galimybę perimti „Saab“ valdymą sakė V.Mulleris. – Mes padarėme viską, ką galėjome“.

Verdiktas – kitą savaitę?

„Bloomberg“ rašo, kad „General Motors“ galutinį sprendimą dėl „Saab“ veikiausiai priims kitą savaitę.

„Mūsų supratimu, jeigu yra pateiktas „General Motors“ tenkinantis pasiūlymas, tuomet gruodžio 31 d. nėra galutinis terminas. Jie svarsto dėl „Saab“ gautus pasiūlymus. „Spyker“ ir kiti labai nori ir tikisi nusipirkti šią markę“, – apie dabartinę situaciją sakė „Saab“ valdybos narys Paulas Aakerlundas.

Jo teigimu, „Saab“ bendrovės veiklos nutraukimas nėra pradėtas. Trollhaettano gamykla šventiniu laikotarpiu yra uždaryta ir pagal grafiką sausio 11 d. vėl turi pradėti dirbti.

„Mes kol kas negavome jokių aiškių nurodymų dėl veiklos nutraukimo. Sunku tikėtis, kad jie ką nors pasakys per artimiausias dienas“, – teigė P.Aakerlundas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją