“Tu manęs nevertini”

Priimti dovanas taip pat reikia mokėti. To dažniau nemoka daryti vyrai. Įsivaizduokite, kad jūsų antroji pusė ilgai galvojusi dar ilgiau ieškojo jums dovanos, po to labai kruopščiai ją pakavo, o jūs tą “brangenybę” išlupote vos per 10 sekundžių, pavartėte rankose ir tyliai burbtelėjote: “Ačiū”. Po tokios reakcijos moteriai gali pasirodyti, jog visai jos nevertinate arba dar blogiau, kad esate neištikimas.

Vyrų aiškus parodymas, kad dovana nepatiko, taip pat nedžiugins. Tik paaiškins jie visa tai šiek tiek kitaip - greičiausiai tai bus įvardinta eiliniu moterišku kaprizu, kuris labai suerzina.

Ką daryti?

Net jei dovana ne itin jums patinka, prisiminkite, kad ją rinkęs žmogus norėjo įtikti, stengėsi atspėti jūsų norus. Jau vien tai verta pagarbos.

“Tiesą pasakius, tavo mama tokia...”

Tokia jau ta tradicija, kad per šventes turi aplankyti tėvus “iš abiejų pusių”. Netgi jei su anyta ar uošve sutariate neblogai, švenčių maratonas, pasiruošimas joms - tinkama terpė konfliktams užsimegzti. Marti ir anyta virtuvėje - barniai garantuoti, alkoholio padauginęs žentas gali ir nesulaikyti liežuvio už dantų... O kur dar brangiausiojo tėvų nepatenkinti veidai, kai pasakote, jog šiemet pirmiau aplankysite savo tėvus.

Ką daryti?

Norėdami ramių švenčių, stenkitės vengti temų, kurios gali sukelti ginčų. Aišku, susilaikyti nelengva. Tačiau kai liežuvis jau niežės ką nors tokio pasakyti uošvei ar anytai, prisiminkite, kad šventės baigsis, su mamytėmis pasimatysite negreit, tačiau jūsų žmogus liks šalia ir jam bus nemalonu prisiminti, kad buvote pykčio su jam artimais žmonėmis iniciatorius (-ė).

“Šventes noriu sutikti su savo, o ne tavo draugais”

Jūsų vyras netikėtai gavo pasiūlymą Naujuosius sutikti su buvusiais klasiokais. Primygtinai reikalauja, kad eitumėte su juo. Jūs gi prašote pasilikti namuose ir pavakaroti jūsų draugių ir jų šeimų rate. Dažnai dėl to pora taip susipyksta, kad ore pakimba frazė: “Arba aš, arba jie!”

Ką daryti?

Susitaikyti su tuo, kad antroji pusė ne visada gali jus lydėti. Išmokite ilsėtis ir atskirai. Neužsidarykite tik šeimos kiaute, nes netrukus pastebėsite, jog imate vienas kitam pabosti. Poros, kurios vienas be kito negali žengti nė žingsnio, išsiskiria dažniau.

“Tu man atsibodai”

Galvojate, kad priešventinis stresas pranyks po pirmos ar po kelių taurių? Kur gi ne! Alkoholis ne tik žalingas sveikatai, tačiau kaip teigia gydytojai, alkoholis visus neigiamus jausmus tik dar labiau sustiprina, todėl padauginę jo galime savo antrąją pusę įžeisti nė už ką. Tą patį galima pasakyti ir apie pošventinį rytą. Kai galva plyšta ir pikta ant viso pasaulio. Pasak psichologų, sausio 1-2 dienos dažnai tampa santykių išbandymu.

Ką daryti?

Aišku, jausti saiką. Ir mokėti atsiprašyti.