Suprolygos ketvirtfinalio mačai vyks balandžio 17, 19 dienomis ir jei reikės - 26 dieną.

NEBL

Dėl Suprolygos rungtynių CSKA klubas, kuriam atstovauja Gintaras Einikis, į finalines Šiaurės Europos krepšinio lygos (NEBL) varžybas Permėje, vyksiančias balandžio 2122 d., ketina atvykti be visų pagrindinių žaidėjų. Varžybų organizatoriams - Permės "Ural-Great" vadovybei CSKA komandos nusiųstoje oficialioje 10-ies žaidėjų paraiškoje nėra šių krepšininkų: Gintaro Einikio, Andrejaus Kirilenkos, Igorio Kudelino, Nikitos Morgunovo, Andrejaus Fetisovo, Vladano Alanovičiaus, Dmitrijaus Domani bei Aleksandro Petrenkos.

"Ural-Great" generalinis direktorius Sergejus Kuščenka Maskvos klubui iškart išsiuntė atsakomąjį laišką, kuriame išreikštas pasipiktinimas CSKA poelgiu. S.Kuščenkos teigimu, atsiųsdama į Permę dublerių komandą CSKA nuvilia ne tik organizatorius, bet ir visus Permės bei Rusijos krepšinio mėgėjus. NEBL komisaras Šarūnas Marčiulionis vakar LŽ teigė, kad į Permę atvyksiančios CSKA komandos pajėgumas kol kas labai abejotinas. i.Marčiulionio nuomone, CSKA pirmiausia turi išspręsti savo problemas Rusijos čempionate.

Sankcijos

Ketvirtąją vietą Rusijos superlygoje užimančiai CSKA ekipai gresia dideli nemalonumai. Neperspėję Rusijos krepšinio federacijos, CSKA vadovai atsisakė vykti į Mineralinius Vandenis žaisti superlygos rungtynių su vietos "Lokomotiv" komanda. Sukvietusi neeilinį posėdį, RFB nusprendė Maskvos ekipos poelgį traktuoti pagal galiojančius įstatus. Jei taip įvyks, CSKA gali būti pašalinta iš čempionato, ateinantį sezoną perkelta į antrąją lygą bei turės sumokėti 5 tūkst. JAV dolerių baudą.

Kaip LŽ teigė vienas CSKA klubo administracijos darbuotojų, komanda vakar neišvyko į Mineralinius Vandenis. Kaip pagrindinė tokio poelgio priežastis nurodoma prasta Mineralinių Vandenų salės būklė. "Daug kartų prašėm perkelti rungtynes, tačiau RFB nesutiko", - aiškino CSKA atstovas. Pasak jo, Maskvos klubas gali nevykti ir į kitas superlygos rungtynes Permėje balandžio 24 d. su "UralGreat" ekipa.

Tiesa, CSKA vadovai dėl mačo perkėlimo tikisi susitarti kalbėdami tiesiogiai su "Ural-Great" vadovais. Jei Suprolygos ketvirtfinalio dvikovoje iki dviejų pergalių CSKA užtektų dviejų rungtynių, maskviečiai žada atvykti rungtyniauti į Permę laiku.

Anot CSKA administracijos atstovo, klubo bosai per daug nesibaimina RFB grasinimų. Gali būti, kad ėmusis sankcijų CSKA paduos RFB į teismą.

G.Einikio drastišku poelgiu pasekė ir Saratovo "Avtodor" klubas. "Avtodor" savininkas bei treneris Vladimiras Radionovas paskelbė, kad jo komanda į Mineralinius Vandenis taip pat nevyks.

RFB praėjusių metų gruodį buvo uždraudusi "Lokomotiv" žaisti miesto arenoje, tačiau vėliau šį sprendimą pakoregavo. Dabar Mineralinių Vandenų salėje neleidžiama rungtyniauti nuo atkrintamųjų varžybų pradžios. Trečiąją vietą superlygoje užimantis "Lokomotiv" planuoja varžybas surengti Rostove.