Variantai pasirinkimui

Kefyrinis. Kefyras padeda išvalyti organizmą, gerina virškinimą, išvaduoja nuo sunkumo jausmo skrandyje, pagerina veido spalvą. Teigiamas poveikis pajuntamas po valandos – per tą laiką pasisavinamas 91% kefyro.

Ką daryti: 1,5-2 l neriebaus kefyro ar jogurto be cukraus paskirstyti į penkias-šešias porcijas ir gerti visą dieną.

Varškinis. Varškės iškrovos dienos – variantas tiems, kurie nevertina kefyro kaip valgio, veikiau laiko gėrimu – argi juo galima prisivalgyti? Taip mąstant, kefyrinė dieta atrodo užmaskuotas badas. Varškė skrandyje užima daugiau vietos ir virškinama lėčiau nei kefyras, todėl ją rinktis patogiau – mažiau norisi valgyti.

Ką daryti: 600 g neriebios varškės, 60 ml neriebios grietinės, du puodelius arbatos be cukraus ir dvi stiklines erškėtuogių nuoviro arba mineralinio vandens padalyti į penkias porcijas.

Obuolinis. Obuoliuose gausu medžiagų apykaitos stimuliatorių – vitaminų C, B1, B2, P, E, karotino, kalio, geležies, organinių rūgščių, o taip pat ląstelienos ir pektinų, pašalinančių riebalus iš organizmo. Rinkis rūgštesnes rūšis – saldieji obuoliai per daug kaloringi.

Ką daryti: nusipirkti 1,5-2 kg obuolių ir valgyti žalius, gaminti salotas su daržovėmis arba kepti orkaitėje su razinomis. Per dieną išgerti keturis-penkis puodelius obuolių sulčių arba kompoto be cukraus. Suvalgyti ir žievelę (jei, žinoma, nesergi gastritu ar kitomis virškinamojo trakto ligomis – tokiu atveju laikytis iškrovos dietų išvis negalima – tik gydomųjų). Žievelėje daug ląstelienos, suteikiančios sotumo jausmą, reguliuojančios žarnyno darbą ir pašalinančios riebalus iš organizmo.

Agurkinis. 95% agurkų sudaro vanduo, be to, ne paprastas, o pagal sudėtį sutampantis su ląstelių skysčiu. Agurkinė dieta aktyvuoja medžiagų apykaitą dėl gamtinių katalizatorių – kalio, folio rūgšties, B grupės vitaminų. Agurkų sultys pašalina iš organizmo nereikalingą skystį. Atsikračius nereikalingo vandens (jis padidina arterinį kraujospūdį ir širdies apkrovimą), galima per dieną sulieknėti 1-1,5 kg!

Ką daryti: per 5-6 kartus suvalgyti 15-20 agurkų (apie du kilogramus). Nebūtina juos vartoti ta forma, kokia jie randami lysvėse. Galima gaminti salotas su žalumynais.

Apelsininis. Pusryčiams, pietums ir vakarienei valgyk apelsinų – ne mažiau kaip 1,5-2 per dieną. Kiekviename – 45 mg kalcio ir 100 mg (paros norma) vitamino C. Oranžinė masė veikia kaip lengvi laisvinamieji, padeda pašalinti iš organizmo šlakus, toksinus ir nereikalingas riebalų rūgštis. Apelsinuose gausu ląstelienos, malšinančios alkį, ir tik 40 kcal 100 g. Vis dėlto esant polinkiui į gastritą apelsininės dietos laikytis negalima.

Ką daryti: galima gaminti apelsinų salotas iš 6 apelsinų, 4 morkų, 0,5 kg kopūsto, stiklinės vynuogių ir 4 šaukštelių sezamo. Morkas sutarkuok, visa kita supjaustyk, pagardink citrinų sultimis, sumaišyk – ir salotos paruoštos. Sumaišyk šviežiai spaustas apelsinų sultis su greipfrutų – toks kokteilis degina riebalus ir mažina apetitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)