Sakykite jam komplimentus

Geras žodis ir katei malonus, o ką jau kalbėti apie mylimą vyriškį. Girkite – tai pagrindinis vaikų auklėjimo principas, pritaikomas ir jūsų dideliam berniukui. Jis pakepė mėsą ir persūdė – šaunuolis! Aš tokios pritrenkiančios mėsos niekad nevalgiau! (Žinoma, nevalgėte – juk jos išvis nevalgote) Kokią skanią žuvį tau pavyksta iškepti! – Būkite tikros, kad vyras nepraleis galimybės įrodyti jums savo kulinarinių sugebėjimų ir pateisinti pasitikėjimo. Taigi artimiausiu metu jums garantuojama „žuvies diena“.

Beje, pagyrimai suveiks bet kokioje jūsų bendro gyvenimo srityje – pradedant nuo savarankiškai įjungtos skalbimo mašinos, baigiant ryte paklota lova.

Nupirkite įmantrią buitinę techniką

Pasikartosime: vyrai kaip vaikai. Jiems patinka žaisliukai. Sužaiskite šia nata: nupirkite paskutinį technikos stebuklą – skrudintuvą ar orkaitę, ir bent mėnesį problemų su maistu nebus. Kol jis neišbandys visų režimų – tik tada nusiramins. Draugė pasakojo, kad kai jų namuose pasirodė mikrobangų krosnelė su grilio funkcija, jos vyras nusprendė nuo šiol viską gaminti joje. Krosnelėje jis virė bulves, kepė vištieną ir reklamavo visiems, kad tokia mikrobangų krosnelė – tikras laiko taupymas. Draugė neprieštaravo.

Tegu namie apsigyvena kulinariniai žurnalai

Kad atsirastų apetitas, o su juo ir kulinarinis azartas, reikia, kad pašonėj atsirastų: a) receptai, b) gražūs pagamintų patiekalų paveikslėliai. Taigi jūsų namuose su pavydėtinu reguliarumu turi pasirodyti kulinariniai žurnalai ir knygos – šiaip, lyg netyčia. Pavyzdžiui, vien tik rytietiškų patiekalų knygos, padovanotos mano draugui, buvo gana, kad jis rimtai susidomėtų rytiečių virtuve. Taigi dabar, užsimanę plovo, žinome, pas ką prisiprašyti į svečius.

Neskaniai gaminkite jo mėgstamus valgius

Tai, žinoma, rizikingas būdas. Bet kas nerizikuoja, tas negeria šampano. Man, pavyzdžiui, net nereikia vaidinti – aš tikrai nemoku skaniai iškepti bulvių. Taigi šis patiekalas yra mano vyro kompetencija, kaip ir kepenėlės, džiūvėsėliuose keptos žuvys ir kt. Užtat aš moku skaniai pagaminti piurė prie kepenėlių ir ryžių prie žuvies – taigi niekas nelieka nuskriaustas.

Nusiųskite jį į parduotuvę maisto

Net jei jis ten nueis su didžiuliu sąrašu maisto, kurį jam davėte, tai nesutrukdys kūrybiškai pažiūrėti į šitą reikalą. Rinkdamas mėsą sriubai, jis būtinai apeis visą mėsos prekystalį. Ir, kaip žinia, vietoje banalios jautienos ir vištos kojelių gali nupirkti avienos (kurią taip skaniai gamina jo draugas), arba triušienos (lyg ir ragavo, bet jau nebeatsimena).

O grįžus namo, jam teks prisiimti atsakomybę už savo pasirinkimą (arba akimirkos silpnumą – tai jau ne taip svarbu) ir pagaminti naują patiekalą. Jūs, kaip tikra aktorė, turite išreikšti džiaugsmą ir pasididžiavimą savo vyriškiu, kuris, kaip senais pirmykščiais laikais, parnešė iš medžioklės grobį.

Eikite į svečius pas kulinarus

Šis patarimas – abiejų lyčių atstovams, nemėgstantiems gaminti (būna ir toks sudėtingas atvejis). Tačiau net ir šios poros, iškankintos amžinų kiaušinienių ir koldūnų, turi draugų, kurie gamina daug ir skaniai. Tai jau seniai tapo jų gyvenimo dalimi, o metų metais kauptos praktikos dėka kiekvienas patiekalas išeina fantastiškai. Iš jūsų, atėjus į svečius, reikalaujama tik vieno – pasidomėti, ar sunku gaminti šiuos pritrenkiančius patiekalus.

Veikiausiai išgirsite atsakymą: „Kas gi čia sunkaus? Elementaru! Kaičiame mėsą, kol ji verda, apkepiname svogūną ir morką...“ Ir tikrai – nieko sudėtingo! Kodėl to nežinojote anksčiau? O jau vyriškio skrandis reaguos į šią informaciją akimirksniu ir pakeliui namo veikiausiai ginčysitės, kam kepti svogūnus, o kam skusti bulves. Kad ir kaip kalbėtume, gaminti linksmiau dviese!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją