1 kg žuvies (lydekos, karpio, ungurio ar kt.), 100 g saliero šaknies, 100 g sviesto, 1 ryšelis (apie 25 g) mėgstamų aromatingų žalumynų (krapų, petražolių, rozmarinų, bazilikų, raudonėlių, kalendrų, dašių ir pan.), 100 g džiūvėsėlių, truputis pipirų, druskos.

Salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į sviestu pateptą troškintuvą. Ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą, ryšulėlį žalumynų ir įpilkite vandens, kad apsemtų žuvį.

Užvirinkite ir toliau troškinkite ant labai mažos ugnies apie 30 min. Žuvį ir žalumynus išimkite, o sultinį sumaišykite su džiūvėsėliais, kad gautumėte nelabai tirštą padažą. Juo užpilkite troškintą žuvį. Patiekite su bulvių koše.

Skanaus!