30 porcijų reikės:

250 g karčiai saldaus šokolado,
2 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštų konjako ar romo,
1 1/4 stiklinės smulkiai supjaustytų abrikosų,
1/2 stiklinės smulkiai supjaustytų lazdynų riešutų,
2 šaukštų susmulkinto cukruoto imbiero,
2 šaukštų cukraus pudros,
30 lazdynų riešutų puselių.

Paruošimo laikas: viena valanda

Išklokite didelę skardą kepimo popieriumi ar folija.

Verdančio vandens vonelėje nuolat maišydami ištirpinkite mažesnę pusę šokolado.

Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę bei konjaką. Įberkite abrikosus, susmulkintus lazdyno riešutus, imbierą ir cukrų. Gerai išmaišykite.

Atvėsinkite mišinį. Suformuokite colio skersmens rutuliukus ir atidėkite ant vaškinio popieriaus.

Ištirpinkite likusį šokoladą. Pamirkykite kiekvieną triufelį šokolade, leiskite šokoladui nutekėti. Padėkite ant paruošto kepimo popieriaus. Papuoškite kiekvieną lazdyno riešuto pusele ir atvėsinkite.

Atvėsusius galima laikyti hermetiškame inde šaldytuve iki mėnesio.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją