Pasaulio čempionato burtai:

A grupė (Kaiseris): Argentina, Serbija, Australija, Vokietija, Angola ir Jordanija.

B grupė (Stambulas): JAV, Slovėnija, Brazilija, Kroatija, Iranas ir Dramblio Kaulo Krantas.

C grupė (Ankara): Graikija, Turkija, Puerto Rikas, Rusija, Kinija ir Tunisas.

D grupė (Izmiras): Ispanija, Prancūzija, Kanada, Lietuva, Naujoji Zelandija ir Libanas.

Į turnyro aštuntfinalį pateks po keturias stipriausias kiekvieno pogrupio rinktines. D grupės komandos varžysis su C pogrupio ekipomis (D1 - C4, D2 - C3, D3 - C2 ir D4 - C1), A - su B.

Burtų krepšeliai buvo sudaryti pagal valstybių sportinius rezultatus ir geografinį principą taip, jog vienoje grupėje rungtyniautų daugiau skirtingų rinktinių iš 5 žemynų. Vienoje grupėje yra ne daugiau, kaip 3 komandos iš Europos.

Pasaulio čempionato Turkijoje simboliu talismanu tapo katinas.

Burtų traukimo iškilmėse dalyvavo 1996 m. olimpinis čempionas amerikietis Hakeemas Olajuwonas, Danielis Santiago iš Puerto Riko, atstovaujantis Stambulo "Efes Pilsen" klubui, vokietis Patrickas Femerlingas, daugiausiai kartų gynęs savo šalies rinktinės spalvas, ir turkas Efe Aydanas.

Pasaulio čempionatas keturiuose Turkijos miestuose Ankaroje, Kaiseryje, Stambule ir Izmire vyks 2010 m. rugpjūčio 28 - rugsėjo 12 dienomis.

1998 ir 2006 metų pasaulio čempionatuose Lietuvos vyrų rinktinė du kartus buvo septinta, o 1994 bei 2002 metų pirmenybėse nedalyvavo.

Septynios valstybės yra buvusios pasaulio čempionėmis. Po tris kartus aukso medalius iškovojo Sovietų Sąjunga, Jugoslavija ir JAV.

Čempionų vardus gins Ispanija, o 2010 metų planetos pirmenybių nugalėtojas automatiškai pateks į 2012 metų Londono olimpinių žaidynių krepšinio turnyrą.

Pirmas krepšinio pasaulio čempionatas 1950 metais buvo surengtas Argentinoje, o Turkijoje vyks jau 16-asis planetos krepšinio forumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją