Kovo pabaigoje E.Kaliačiui buvo pranešta, kad iki tol jo užimamos dvigubos pareigos - Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojo ir Vilniaus miesto miesto (VPK) vyriausiojo komisaro - yra naikinamos.

Vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymo nuostatomis, E.Kaliačiui buvo pasiūlytos jo kvalifikaciją atitinkančios vyriausiojo komisaro pareigos Policijos departamente. E.Kaliačius galėjo tapti policijos generalinio komisaro pavaduotojo vyriausiojo komisaro Algirdo Stončaičio pavaduotoju. Su šiuo pasiūlymu E.Kaliačius nesutiko.

Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigarasvičius, antradienį ž urnalistų paklaustas, ar jam nebuvo daromas politinis spaudimas skirti E.Kaliačių sostinės policijos vadovu, atsakė: "nenorėčiau komentuoti". Tačiau Lietuvos policijos vadovas pripažino, kad jį stebina kai kurių politikų kišimasis į policijos reikalus.

Pagal Policijos veiklos įstatymą, skiriant policijos įstaigos vadovą reikalingas savivaldybės pritarimas.Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas pareiškė palaikąs E.Kaliačiaus kandidatūrą į miesto policijos vadovo postą.