Trims šalims susitarus suvienodinti muitus, Baltarusija automobilių muitus kelia iki Rusijos lygio. Nuo metų pradžios nauji reikalavimai galios juridiniams asmenims, o privatiems asmenims importo taisyklės dar nepatvirtintos.

Baltarusijos žiniasklaida skelbia, kad įmonėms lengvųjų automobilių muitų tarifai didės iki 10 kartų, naujų automobilių muitų tarifai padidės beveik 3 kartus, o vienas žmogus į Baltarusijos teritoriją per metus galės įsivežti vieną automobilį.

Kauno automobilių turgų valdančios bendrovės „Varanas“ direktorius Valentinas Naujanis sako, kad baltarusiai ir lenkai pastaruoju metu yra pagrindiniai automobilių pirkėjai. Lietuvoje veikiančių transporto skelbimų portalų vadovai taip tap patvirtina, kad skelbimuose naršančių lankytojų srautas iš Baltarusijos pastaruoju metu itin išaugo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją