Skandinaviški barščiai

Reikia: žuvies (pangasijos) filė, 400 g bulvių, 400 g kopūstų, 400 g burokėlių, 250 g morkų, 1 svogūno, 2 pomidorų sulčių su tyre (250 ml), 1-2 paprikų, 1-2 rūgščių obuolių, 250 g virtų pupelių, 50 g augalinio aliejaus, 50 g griretinės, 1 šaukšto obuolių acto, 5-6 česnako skiltelių, 5-6 juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių, petražolių, baziliko, krapų, lauro lapų, druskos.

1. Nuplaukite ir nuskuskite daržoves, nuplaukite žuvį.

2. Supjaustykite bulves, morkas, burokėlius, papriką, svogūnus, kopūstus ir žuvį.

3. Į puode verdantį vandenį įdėkite žuvies gabaliukus ir bulves, virkite ~15 min.

4. Tuo pačiu metu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite supjaustytus svogūnus, morkas, petražoles ~3 min., įberkite prieskonius. Po to čia įdėkite supjaustytus burokėlius ir obuolį, juos šiek tiek apipilant obuolių actu, taip pat pomidorų sultis su tyre. Viską sumaišykite ir troškinkite ~10 min.

5. Į žuvies ir bulvių puodą įdėkite supjaustytus kopūstus, papriką, virtas pupeles. O po 15 min. sumaišykite su troškintu svogūnų-morkų-burokėlių-pomidorų sulčių mišiniu.

6. Įberkite petražolių, krapų, baziliko, supjaustytą česnaką. Užvirinkite ir palikite nusistovėti.

7. Barščiai pateikiami lėkštėse, apibarstant juos žalumynais (krapais ir petražolėmis), kartu su duona. Pagal pageidavimus galima įdėti ir šaukštelį grietinės.

Skanaus!

Trisluoksnis rudens pyragas

Tešlai: 100 g sviesto, 150 g kvietinių miltų, 2 šaukštai avižų dribsnių, 50 g ruginių miltų, žiupsnelis druskos, šlakelis vandens.

Įdarui: 4 dideli svogūnai, 700 g moliūgo minkštimo, 500 g jautienos faršo, 1 kiaušinis, 3 skiltelės česnako, arb. šaukštelis prieskoninių čiobrelių, druskos, pipirų, aliejaus.

Tešla

Sutriname sviestą su abiejų rūšių miltais, avižų dribsniais ir druska iki vientisų trupinių. Įpilame šlakelį vandens ir suminkome tešlą į rutulį. Dedame į šaldytuvą atvėsti.

Įdaras

1. Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais šiaudeliais. Dideliame puode įkaitiname 4-5 šaukštus aliejaus ir sumetame svogūnus, pasūdome. Maišant pakepiname ant didelės ugnies. Tada ugnį sumažiname, uždengiame puodą ir troškiname svogūnus, kol visiškai suminkštės ir įgaus rudą atspalvį.

Reikia nuolat maišyti. Procesas trunka apie pusvalandį, jo metu svogūnų tūris sumažėja kelis kartus. Troškinimo pabaigoje reikia trumpam vėl padidinti ugnį ir maišant laukti, kol svogūnai karamelizuosis.

2. Tuo tarpu pasūdytame vandenyje išvirkite moliūgą, supjaustytą dideliais kubeliais. Nukoškite. Sudėkite į indą kartu su vienu kiaušiniu, prieskoniniais čiobreliais, išspauskite česnako skiltelę ir viską sutrinkite trintuve iki vientisos masės.

3. Keptuvėje pakepinkite jautienos faršą su druska, pipirais, keliomis išspaustomis česnako skiltelėmis. Jeigu faršas riebesnis, galima kepti be aliejaus. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir plonai iškočiokite.

Dedame į apvalią formą, apipjaustome kraštelį. Ant tešlos dugno lygiai paskirstome karamelizuotus svogūnus. Ant viršaus dedame mėsos faršą ir išlyginame. Galiausiai krečiame moliūgų masę ir išlyginame, galima padaryti ornamentą su šaukšteliu. Gražiai suformuojame tešlos kraštelį. Kišame į 220 C orkaitę ir kepame 40 min.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją