Populiarumas auga

Praėjusiais metais veikė tik du portalai, siūlantys mokytis spręsti KET bilietus internete. Šiuo metu veikia bent 5 tokios svetainės. Vieno populiariausių tokio tipo portalų http://www.KETbilietai.lt lankomumas nuo šių metų vasario išaugo dvigubai.

„Per dieną portale apsilanko daugiau negu 2000 unikalių vartotojų. Palyginimui galiu pasakyti, kad panašiai tiek žmonių kas porą savaičių „Regitroje“ išlaiko vairavimo teorijos egzaminą“, – sako KETbilietai.lt administratorius Jonas Jankūnas.

Pasak jo, KET testus internete daugiausiai sprendžia didmiesčių gyventojai. Pirmauja vilniečiai, nedaug atsilieka ir būsimieji laikinosios sostinės vairuotojai. Prie portalo jungiasi vis daugiau užsienio lietuvių. Čia mokytis gali ir neįgalieji, kuriems šis portalas taip pat pritaikytas.

16 vairavimo mokyklų vienijančio tinklo Teisės.lt dėstytojas Drąsuolis Ramanauskas pabrėžia, kad KET bilietų mokymo portalai spėjo laiku išnaudoti ekonominio nuosmukio suteiktas galimybes.

„Šių portalų paslaugos nemokamos arba apmokestinamos mažomis sumomis, todėl dabartiniais laikais jos patrauklios. Be to, mokiniams patinka, kad KET bilietus jie gali studijuoti kada patogu ir kur patogu. Reikia neužmiršti ir to, kad auga šių portalų teikiamų paslaugų profesionalumas, todėl juos vis dažniau rekomenduoja dėstytojai vairavimo mokyklose“, – sakė D.Ramanauskas.

Pakeis vairavimo mokyklas?

KETbilietai.lt administratorius J.Jankūnas į vairavimo testų portalų ateitį žiūri optimistiškai. „Tokie portalai vairavimo mokyklomis taps pagrindiniu pagalbininku. Kai kuriose užsienio šalyse tokių tinklapių mokymas jau pripažįstamas kaip oficialus. Esu tikras, kad ateityje ir lietuviai galės studijuoti KET bilietus tik internete, o išmokę – čia pat ir laikyti vairavimo teorijos egzaminus“, – ateitį prognozavo J.Jankūnas.

Studijuojantys KET bilietus mokymosi portalus renkasi pagal jų teikiamų paslaugų kokybę. Pasak J.Jankūno, į tai investuoti verta.

„Mes stengiamės mokiniams suteikti visapusišką pagalbą. Įsigaliojus KET pakeitimams per 24 val. atnaujiname bilietus, naujienas apie eismą ir teisės aktų naujoves skelbiame savo bloge, testų situacijas paaiškiname ir paveikslėliais, ir raštu, o šalia klausimų pateikiame KET punktus, reglamentuojančius taisykles būtent tokiose situacijose. Testus sudaro apie 1200 klausimų, juos studijuoti galima visus iškart arba pagal pasirinktas temas“, – pasakoja J.Jankūnas.

Šis KET bilietų sprendimo tinklapis – mokamas. „Tačiau apmokestintų portalų mokymo lygis – aukštesnis. Jeigu mokinys nori išlaikyti egzaminą iš pirmo karto, verčiau investuoti į mokymąsi profesionaliai prižiūrimame portale“, – sakė vairavimo mokyklos dėstytojas D.Ramanauskas.

Vagia vieni iš kitų

Vienas didžiausių iššūkių kiekvienam naujai susikūrusiam KET bilietų portalui – sugalvoti unikalias užduotis ir nupiešti jų iliustracijas.

„Vienas naujai įsikūręs konkuruojantis portalas jau bandė iš KETbilietai.lt pavogti testų užduotis ir iliustracijas. Bet tokie intelektinės nuosavybės vagystės atvejai tik patvirtina, kad dirbame pavyzdingai“, – teigė J.Jankūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją