Įrenginio, vadinamo „Counter Rotating Ring Receiver Reactor Recuperator“, veikimo pagrindas yra termocheminė reakcija, vykstanti tuomet, kai mišinys, kuriame gausu geležies, yra paveikiamas koncentruotu saulės karščiu.

Įrenginys yra padalintas į dvi kameras – karštąją ir šaltąją. Saulės energijai įkaitinus karštąją kamerą iki 2700 ºC, geležies oksido mišinys išskiria deguonies atomus. Tuomet mišinys perkeliamas į šaltąją kamerą, kurioje yra anglies dvideginio. Kamerai auštant, geležies oksidas prisijungia prarastas deguonies molekules nuo anglies dvideginio, iš kurio susidaro anglies monoksidas.

Toks pats procesas naudojamas gaminant vandenilį, kai į šaltąją kamerą vietoj anglies dvideginio pripumpuojama vandens. Šiuo proceso metu pagamintas vandenilis sumaišomas su anglies monoksidu ir susidaro degus dujų mišinys, kuris yra puikus anglies pagrindo degiųjų junginių pakaitalas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją