Akcijų metu vairuotojai galėjo pasitikrinti savo teorines žinias spręsdami kelių eismo taisyklių testą ir pabandyti be klaidų pravažiuoti miesto gatvėmis. Renginių dalyviai konsultavosi su vairavimo mokymo specialistais dėl kelių eismo taisyklių pakeitimų, aptarinėjo iškylančias situacias keliuose. Vairuotojai be teorijos ir praktikos žinių specialaus įrenginio pagalba galėjo pasitikrinti savo reakciją.

Pranešime spaudai rašoma, kad žinių tikrinimo akcijose dalyvavo 114 vairuotojų, 25 proc. iš jų – iki 2 metų stažą turintys vairuotojai. Dauguma akcijų dalyvių buvo moterys – 53 proc.

Visiems akcijos dalyviams buvo įteikti „Aš moku vairuoti?“ sertifikatai su įvertinimu. Pagal bendrą teorijos ir vairavimo rezultatą, sertifikatuose nurodyta, kuris vairuotojas yra „puikus“, „geras“, „patenkinamas“ ar „nesaugus“. 37 proc. vairuotojų buvo įteikti „gero“ vairuotojo sertifikatai, o nesaugaus vairuotojo statusą gavo 26 proc. dalyvių.

Renginyje dalyvavo labai įvairaus amžiaus ir profesijų vairuotojai. Jauniausiam dalyviui – 18 metų, vyriausiu dalyviu tapo 82 metų kaunietis, turintis 50 metų vairavimo stažą. Organizatorių teigimu, šis vairuotojas užduotis atliko geriau nei dauguma jo jaunesnių kolegų.

Jauni vairuotojai geriau laikė teorinį testą, tačiau blogiau vairavo gatvėje nei patyrę vairuotojai. Akcijos metu paaiškėjo, kad didelį (virš 10 metų) vairavimo stažą turintys vairuotojai nežino naujausių kelių eismo taisyklių pakeitimų.

Renginių „Aš moku vairuoti?“ metu vairuotojai konsultavosi su Kauno apskrities VPK kelių policijos valdybos eismo įvykių registracijos skyriaus viršininku Algimantu Judicku, mokyklos teorijos mokytoju Drąsuoliu Ramanausku, vairavimo specialistu Egidijumi Mitkumi ir kitais renginių svečiais.

Aktualiausi klausimai akcijų dalyviams buvo važiavimas per sankryžas, konkrečios eismo situacijos, sustojimo ir stovėjimo taisyklės, bendravimas su policijos pareigūnais.

„Daugelis vairuotojų mano, kad jie puikiai vairuoja. Tačiau surengtų akcijų rezultatai rodo, kad vairuotojams būtina nuolat atnaujinti teorines ir praktines žinias. Todėl panašias akcijas ir konsultacijas planuojame organizuoti ir sekančiais metais”, – sakė vairavimo mokyklos „teisės.lt“ Kaune direktorius Paulius Jankūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)