Dažnas skalbimas

Vilnoniai audiniai mažai tepasi. Iš jų greitai išgaruoja prakaito, dūmų ar maisto kvapas. Vilnonį megztinį užtenka išnešti į balkoną ir palaikyti gryname ore, o nedideles maisto dėmes išdžiuvus galima išvalyti šepečiu. Dažnai skalbiami vilnoniai audiniai nebebūna švelnūs, išsitampo arba, atvirkščiai, susitraukia.

Ilgas mirkymas

Jeigu nutarėte išskalbti vilnonį megztuką, nemirkykite jo ilgai. Gaminys praras formą.

Temperatūrų svyravimai

Pavyzdžiui, skalbiame +45 0C temperatūroje, o skalaujame - +10 0C. Tai pats tikriausias kelias, kad vilnonis megztinis susitrauks ir taps jūsų atžalos garderobo dalimi. Tinkamiausia temperatūra vilnoniams drabužiams skalbti yra +30 0C. Geriausia skalbti rankomis, specialiai vilnai skirtu skalbikliu arba šampūnu. Jei skalbiate mašinoje, paskutinio skalavimo metu įpilkite specialiai vilnai skirto audinių minkštikio.

Stiprus gręžimas

Vilna mėgsta švelnumą. Skalbdami jos niekada netrinkite ir negręžkite. Išskalbus vilnonį daiktą jį reikia švelniai nusausinti suvyniojus į frotinį rankšluostį. Džiūti toks drabužis turėtų ištiestas ant rankšluosčio.

Garstyčios vietoj skalbiamųjų miltelių

Senovėje vilnonius ir, beje, šilkinius, audinius skalbdavo garstyčių tirpale. Sausas garstyčias užpildavo verdančiu vandeniu, atšaldydavo, atsargiai nupildavo nusistovėjusį vandenį ir jame skalbdavo.