„Mes manome, kad dėl automobilių parko atnaujinimo programos būtina keisti vietinės gamybos apimtis“, – sakė „Ford Russia“ padalinio vadovas Nigelas Brackenbury.

Prieš keletą dienų paskelbta, kad siekdama paskatinti naujų automobilių pirkimą, šalies vyriausybė mokės 50 tūkst. rublių (apie 4 tūkst. Lt) premiją žmonėms, kurie nuspręs iškeisti ne mažiau nei 10 metų senumo mašiną į naują, Rusijoje pagamintą automobilį.

„Autonews“ rašo, kad Rusijoje naujų automobilių pirkimui jau subsidijuota paskolų už 600 tūkst. rublių, iš kurių 90 proc. buvo skirta „Ford Focus“ mašinoms pirkti.

Dėl du kartus sumažėjusių markės pardavimų, rugsėjį „Ford“ gamykla Rusijoje pradėjo dirbti 4 dienas per savaitę. Dabar vėl bus grįžtama prie 5 darbo dienų grafiko.

N.Brackenbury tikisi, kad vienas iš penkių Rusijoje parduodamų „Ford Focus“ bus perkamas su valstybės parama.

„Ford“ gamykloje Rusijoje, kurioje dirba 2460 darbuotojų, kasmet surenkama 125 tūkst. automobilių: 100 tūkst. „Ford Focus“ ir 25 tūkst. „Ford Mondeo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją