Anot draudikų, iki pusės draudžiamųjų įvykių vairuotojai patiria būtent stovėjimo aikštelėse.

Dėl automobilių statymo aikštelėse patirtos smulkios žalos – sudužusių žibintų, sulaužytų šoninių veidrodėlių, menkų įbrėžimų arba įlenkimų įvairiose kėbulo dalyse – „ERGO Lietuva“ iki lapkričio 1 dienos užregistravo 13 149 pranešimų, dėl tos pačios priežasties į „Lietuvos draudimą“ per 10 šių metų mėnesių kreipėsi 15 tūkst. klientų, o „PZU Lietuva“ per pirmąjį šių metų pusmetį užfiksavo per 1000 įvykių, kai šeimininkas rado apgadintą automobilį, o įvykio kaltininkas jau buvo nurūkęs savo keliais.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad dažniausiai draudikai gauna pranešimų apie apibraižytas dureles, šonus, buferius ar sudaužytus žibintus, o vidutinė žala siekia 1000 litų.

Dažniausiai automobiliai neįsitenka aikštelėse prie prekybos centrų ir parduotuvių, mat ten gerokai didesnis judėjimas nei prie daugiabučių. Požeminėse stovėjimo aikštelėse vairuotojai dažniau patys apibraižo savo nei kitus automobilius – tose vietose, kur yra posūkiai, ant sienų nesunku pastebėti transporto priemonių paliktų žymių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)