Reikės: dviejų puodų tokio dydžio, kad vienas tilptų į kitą; tarkos muilui sutarkuoti; formelių muilui, šaukšto; guminių pirštinių; marlinės kaukės ir apsauginių akinių (tiks ir nuo saulės).

Ingredientai: 2 muilo po 90 g (geriausiai tinka vaikiškas) gabalėliai, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, 100 ml karšto virinto vandens, 4 šaukštai kavos tirščių, 3 šaukštai rupios jūros druskos.


Gaminimas

1. Pasiruoškite vietą, kurioje gaminsite muilą. Stalą apdenkite plėvele. Užsidėkite kaukę ir akinius. Jie reikalingi tam, kad muilo “dulkės” neerzintų akių ir kvėpavimo takų.

2. Stambia tarka sutarkuokite muilą. Į didesnįjį puodą iki pusės pripilkite vandens, pastatykite ant viryklės ir palaukite, kol vanduo įkais. Tuo metu muilo tarkius suberkite į mažesnįjį puodą, supilkite aliejų.

3. Mažąjį puodą įstatykite į didįjį, kuriame vanduo turi būti užviręs. Pamažu maišykite muilą šaukštu, vis įpildamos po nedaug karšto virinto vandens. Jeigu nepavyko išvengti gumuliukų, sugrūskite juos grūstuve. Masė turi būti vientisa.

4. Į masę sudėkite kavos tirščius ir jūros druską. Kruopščiai viską išmaišykite (ne trumpiau nei 3 minutes).

5. Muilui gaminti skirtas formeles sutepkite alyvuogių aliejumi. Rankomis arba šaukštu į jas sudėkite gautą masę, gerai suspauskite.

Paprastai kambario temperatūroje muilas džiūsta 2-3 dienas.