Tėvai ir globėjai neturėtų naudoti šių lovelių ir „rasti alternatyvią, saugią aplinką savo kūdikio miegui“, teigiama vakarykščiame CPSC pareiškime.

Tai didžiausias skaičius kūdikių lovelių, kurį yra atšaukusi vartotojų apsaugos agentūra. Lovelės buvo parduodamos nuo 1993 m. Jas pardavinėjo tokie mažmenininkai kaip „Wal-Mart“ parduotuvės, „BJ’s Wholesale Club“ ir interneto bendrovė Babiesrus.com. Keletas lovelių buvo parduotos su „Fisher-Price“ firmos ženklu, teigia CPSC.

„Stork Craft“ yra įsikūrusi Britų Kolumbijoje, o kūdikių lovelės buvo gaminamos Kinijoje, Kanadoje ir Indonezijoje. Atšaukimas apima 968 000 lovelių, parduotų Kanadoje. Su bendrove nepavyko skubiai susisiekti, kad ji pateiktų komentarus.

Per pastaruosius dvejus metus bendrovės grąžino daugiau nei 5 milijonus kūdikių lovelių, pintų lopšių ir žaidimų aikštelių, kadangi šie gaminiai kėlė riziką uždusti ir kitokį pavojų kūdikiams, teigia CPSC.

Agentūros teigimu, kūdikių lovelių plastikinė dalis gali sulūžti arba deformuotis, arba žemyn nuleidžiama lovelės pusė gali būti pritaisyta atvirkščiai, taip gaunasi plyšys tarp lovelės šono ir čiužinio, į kurį gali įkristi kūdikis, teigia agentūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją