Abejiems parlamento rūmams bei pareigūnams, susirinkusiems išgirsti jo metinės kalbos, prezidentas sakė, kad M askva pasiekė pagrindinių savo tikslų Čečėnijoje ir dabar atitraukia kariuomenę. Tačiau jis įspėjo, kad čečėnų separatistų išpuolių grėsmė čia vis dar didelė ir būti patenkintiems kol kas negalima.

63 minučių kalboje prezidentas taip pat paragino glaudesnei integracijai su Europa ir kritikavo NATO, kuris, jo nuomone, nepaiso tarptautinės nuomonės.

Tačiau prezidentas savo kalboje "pamiršo" kelias aktualias temas, įskaitant žiniasklaidos laisvę, karinę reformą ir santykius su JAV.

Išsamiai kalbėjęs apie politinį stabilumą, kurio pasiekė pirmaisiais kadencijos metais, V.Putinas daug laiko skyrė ekonominėms, teisinėms ir socialinėms reformoms.

Jis leido suprasti, jog reikia dar daug padaryti. "Žmonių gyvenimo standartai vis dar labai žemi. Mums vis dar gresia dideli pavojai, tiek ekonominiai, tiek socialiniai", - sakė prezidentas Kremliaus Marmurinėje salėje, kurioje anksčiau vykdavo Komunistų partijos Centro Komiteto posėdžiai.

Pasak jo, politinės permainos šalyje įvyko tokiu metu, kai buvo palankūs ekonominiai rodikliai, įskaitant didžiausius per beveik 30 metų augimo tempus. Tačiau šiemet ekonominis stabilumas esąs sąlygiškas - pernelyg priklausomas nuo žaliavų bei pasaulio rinkų įgeidžių.

"Per kelis pastaruosius mėnesius blogėjanti keleto ekonomikos rodiklių būklė kelia susirūpinimą, ypač dabar, kai sunku prognozuoti pasaulinės ekonomikos plėtrą", - sakė V.Putinas.