Šiandien, kalbant apie seksą, kalbama apie pačius įvairiausius dalykus: kompleksus, nerealizuotas fantazijas, G taško paieškas ir felacijos techniką – vienu žodžiu, apie viską, išskyrus laimę. O veltui.

Juk net jei ir nekalbėtume apie tokį didingą jausmą kaip meilė, seksas – galimybė padovanoti sau džiaugsmą. Kad tai primintų visai žmonijai, psichologas ir seksologas Pascal de Sutter išleido knygą pavadinimu „Laimingų žmonių seksualumas“ ir automatiškai tapo atradėju – ekspertai tradiciškai šią temą apeidavo.

Pascal de Sutter tyrinėjimai parodo, kad žmonėms, patenkintiems savo lytiniu gyvenimu, netenka griebtis akrobatinių triukų. Žinoma, kiek žmonių, tiek ir seksualumo tipų. Tačiau psichologas surizikavo pasiūlyti kelias bendras sėkmės taisykles. Pirma, jis rekomenduoja nesivaikyti aukštumų ir teikti pirmenybę kokybei, ne kiekybei.

Antras punktas – kantrybė, pakęsti net ryšius iš šalies (žodis „neištikimybė“ jam skamba pernelyg negatyviai). Na, ir žinoma, specialistas įvardija konkretų skaičių: du-keturi suartėjimai per savaitę: „Seksas, kaip ir atmintis ar gražus sodas, reikalauja priežiūros. Ir kad taptumėte laimingais, reikia jam skirti dalį energijos.“ Ratas užsidaro: „Laimingi žmonės dažniau mėgaujasi seksu, o nuo to tampa dar laimingesni!“

„Jei vyras ir moteris dažnai mylisi, tai geras ženklas. Bet jei jie gali sėkmingai pakelti periodus be sekso – dar geriau!“ Šeimos terapeutas Philippe Brenaut tikina, kad vyras turi paklusti moters geismui. Jo nuomone, moteris, kuri neturi paklusti vyro seksualiniam refleksui, bus laimingesnė...

O ar galima išvis būti laimingam be savo orgazmo dozės? „Moteris, susitelkusi tik į savo orgazmus, mano, kad būtent jie – absoliutus laimės kriterijus. Tuo tarpu esti tūkstančiai kitų būdų pasiekti pasitenkinimą“, - ramina Philippe Brenaut.
Jis įvardijo tris elementus, būtinus pilnaverčiam lytiniam gyvenimui: „Masturbacija, seksas su patyrusiu partneriu ir mokėjimas gauti pasitenkinimo iš bendravimo ne tik lytinio akto metu“.

„Vakarų žmonės nemoka gyventi dabartimi“, - primena Pascal de Sutter. – Išgyvename, ką apie mus pagalvos, abejojame, bijome... O lovoje, kaip sako jaunimas, nereikia stabdyti!“ Su tuo sutinka ir Philippe Brenaut, kuris reguliariai konsultuoja moteris, nesugebančias atsipalaiduoti, nes jos tik ir galvoja apie tai, ko neturi daryti. Na, ir pabaigai – Sophie Caladen nuomonė: „Laimė – tai kai jausmas susitinka su seksualumu, kad lietųsi išvien!“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją