8 porcijos

Tešlai reikės:

1 1/4 stiklinės miltų
3/4 pakelio atšaldyto nesūdyto sviesto, supjaustyto pusės colio kubeliais
2 šaukštai šaltų augalinių riebalų (dedamų į tešlą dėl trapumo)
1/4 šaukštelio druskos
3-4 šaukštai ledo vandens

Įdarui

1/4 stiklinės kukurūzų miltų
1/3 stiklinės ir 2 šaukštai cukraus, atskirai
3 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
1/4 šaukštelio druskos
3 stiklinės pieno
100 g susmulkinto karčiai saldaus šokolado (ne daugiau kaip 60% kakavos)
1 šaukštelis gryno vanilės ekstrakto
1 stiklinė atšaldytos grietinėlės

Papuošimui: šokolado drožlių (nebūtinai)

Kaip paruošti tešlą:

Sumaišykite miltus, sviestą, riebalus ir druską rankomis arba plakikliu. Pašlakstykite dviem šaukštais ledo vandens, švelniai įmaišykite. Suspauskite mažą tešlos gabalėlį rankoje: jei nesulimpa, įpilkite dar truputėlį vandens, po vieną šaukštą maišant. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir padalykite į keturias dalis. Delnu pakočiokite. Suformuokite penkių colių lakštus ir atšaldykite įvynioję į plastiko plėvelę, kol sukietės, bent vieną valandą.

Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, tuomet gautą vienuolikos colių tešlos lakštą įdėkite į devynių colių pyrago formą. Kraštus gražiai užlankstykite. Subadykite tešlą šakute, atšaldykite 30 min.

Kol lakštas šąla, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Groteles įdėkite per orkaitės vidurį. Uždenkite lakštą folija ir sudėkite pyrago svarsčius. Kepkite, kol lakštas pagels, apie 25 minutes. Nuimkite svarsčius ir foliją, tuomet dar kepkite 15-20 minučių. Atvėsinkite.

Įdarui:

Sumaišykite kukurūzų miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską, palaipsniui supilkite pieną. Užvirinkite ant vidutinės temperatūros nuolat maišydami, tuomet virinkite dvi minutes (mišinys sutirštės). Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite šokoladą bei vanilę.

Supilkite įdarą į atvėsusį pyrago pagrindą ir atvėsinkite uždengę vaškiniu popieriumi bent dvi valandas.

Prieš pat patiekiant suplakite grietinėlę su likusiais dviem šaukštais cukraus, papuoškite pyragą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją