Vištienos salotos su vynuogėmis

1 rūkyta vištos šlaunelė, ¼ saliero, 2 obuoliai, 1 nemaža vynuogių kekė, 1 šaukštas medaus, 200 g jogurto.

Nuluptus obuolius ir salierą supjaustykite kubeliais. Vištos šlaunelę be odos atskirkite nuo kaulų ir susmulkinkite. Vynuoges perpjaukite išilgai per pusę ir išimkite kauliukus. Viską sumaišykite. Padažui ant nedidelės ugnies ištirpinkite medų, supilkite jogurtą ir išmaišykite. Šiuo padažu užpilkite salotas.

Kalakutienos salotos su vaisiais

100 g kalakutienos, 1 apelsinas, ½ stiklinės konservuotų ananasų gabaliukų, 1 stiklinė raudonųjų vynuogių, 30 g pistacijų, paukštienos prieskonių.

Padažui: truputis aliejaus, vynuogių acto, druskos, pipirų, žalumynų.

Kalakutieną supjaustykite gabaliukais, paskaninkite prieskoniais ir iškepkite. Apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis ir supjaustykite. Atvėsusią kalakutieną sumaišykite su apelsino, ananasų gabaliukais, per pusę perpjautomis vynuogėmis. Užpilkite paruoštu padažu. Viršų pabarstykite susmulkintomis pistacijomis.

Skanaus!