Sausio-rugsėjo mėnesiais nepriklausomi draudimo tarpininkai sudarė daugiau nei 569,6 tūkst. draudimo sutarčių, t.y. 2,6 proc. mažiau nei 2008 metų atitinkamu laikotarpiu.

Draudimo brokeriai sudarė 569,1 tūkst. ne gyvybės ir 505 gyvybės ir pensijų kaupimo draudimo sutarčių. Palyginti su 2008 metų pirmaisiais devyniais mėnesiais draudimo brokeriųsudarytų ne gyvybės sutarčių skaičius sumažėjo 2,2 proc., o gyvybės draudimo sutarčių sudaryta 85,6 proc. mažiau.

„Nedaug per tris šių metų ketvirčius sumažėjęs sudarytų draudimo sutarčių skaičius rodo, kad draudimo brokerių įmonės prisitaikė prie sunkmečio. Tačiau nors sutarčių skaičius ir išlieka pakankamai stabilus, draudimo brokerių įmonių pajamos iš tarpininkavimo veiklos gerokai sumažėjo . Tokį kritimą greičiausiai lemia sumažėjusios draudimo įmokos, kai kuriais atvejais klientų delsimas susimokėti už draudimą ar draudimo sutarčių nutraukimas. Taip pat reikia pastebėti, kad žymiai sumažėjo klientų, besirenkančių draudimo brokerių įmonių platinamus gyvybės draudimo produktus“, – sako Draudimo priežiūros komisijos narys Darius Andriukaitis.

Per tris šių metų ketvirčius šalies draudimo rinkoje draudimo brokerių įmonės tarpininkavo sudarant 18,4 proc. visų draudimo sutarčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją